Vrijwilligerscentrale Utrecht

Jouw partner voor vrijwillige inzet

VrijwilligerswerkWil jij weten op welke manier jij een steentje bij kunt dragen als vrijwilliger? Vind jouw ideale vacature in ons aanbod!

Lastig om uit zoveel vacatures de juiste te kiezen? Geen probleem! We helpen je graag ontdekken welk vrijwilligerswerk het beste bij je past.
HelpdeskVrijwilligers vinden & binden, de Utrechtse vrijwilligersverzekering, mag je onkostenvergoeding betalen?

Allemaal goede vragen waar je als organisatie tegen aan kunt lopen. Onze adviseurs zijn heuse experts op dit gebied en denken graag met je mee!
WorkshopsBen jij een Utrechtse vrijwilliger of vrijwilligerscoördinator? Of woon je in Utrecht en doe je elders vrijwilligerswerk? Dan kun je gratis meedoen aan onze workshops.

Leren en kennis delen staan centraal: de workshops worden gegeven voor én door vrijwilligers.
Maatschappelijk betrokkenSteeds meer bedrijven tonen hun betrokkenheid bij de samenleving: door bijvoorbeeld hun medewerkers als coach in te zetten of aan de slag te gaan voor een goed (lokaal) doel.

Maak ook het verschil met jouw team, ontdek de mogelijkheden!
VRIJWILLIGER VERTELT

Mine | St. Al Amal

Mine is vrijwilliger voor het project 'Open huis' bij Stichting Al Amal. Ze richten zich op het activeren en wegwijs maken van bewoners. Als Turkssprekende ondersteuner levert ze een grote bijdrage en helpt o.a. met vertalen.

VACATURE VAN DE WEEK

Coördinator Vriendschappelijk Huisbezoek

Wil jij je inzetten voor mensen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Als coördinator Vriendschappelijk Huisbezoek breng je mens-to-mens contact tot stand tussen twee Utrechters. Iemand die zich eenzaam voelt en een vrijwilliger die de ander daarbij wil ondersteunen.

ORGANISATIE CENTRAAL

Kinderboerderij Nieuw Rotsoord

Nieuw Rotsoord is meer dan een kinderboerderij. Het is een groene oase in de wijk Hoograven-Tolsteeg, gericht op ontmoeting, recreatie en natuur- en milieueducatie voor alle bewoners van de omliggende wijken. Ze zoeken vrijwilligers voor het theehuis! Wil jij broodjes smeren en koffie schenken in een leuk team? Kom erbij!

Nieuws

Vrijwilligerstrofee 2020: aanmelding geopend!Wie nomineer jij voor de Vrijwilligerstrofee 2020? Vertel de jury welke vrijwilliger of organisatie de trofee verdient!Lees meer
Onderzoek duurzame inzetbaarheid jonge vrijwilligers Drie studenten van de opleiding SPH van de Hogeschool Utrecht voerden in de eerste helft van dit jaar hun afstudeeronderzoek uit...Lees meer
Vragen over je account?Heb je vragen over (het activeren van) je account in deze nieuwe omgeving?
Neem een kijkje op onze pagina met FAQ's. Kom je er...
Lees meer
Vrijwilligerswerk, iets voor jou!

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Voor vrijwel iedereen is plek in zijn of haar leven om vrijwilligerswerk te doen. Bekijk de campagnefilm, lees vrijwilligersverhalen en vind jouw ideale vrijwilligerswerk in Utrecht. Laat je inspireren om nieuwe stappen te zetten, een steentje bij te dragen en je te ontwikkelen. Iets voor jezelf, iets voor een ander, iets voor de stad. Vrijwilligerswerk, iets voor jou!

E-Learning

Bekijk ons overzicht van ruim 50 gratis e-learning-modules die interessant zijn voor vrijwilligers. Van het werven van vrijwilligers tot gespreksvaardigheden of omgaan met een licht verstandelijke beperking. De modules zijn ingedeeld in verschillende categorieën, zoals video, e-learning, online artikelen en online cursussen. Ook kun je gelijk zien hoe lang een onderdeel duurt. Om het nog gemakkelijker te maken kun je de site doorzoeken. Veel leerplezier!

Uitgelichte vacatures

Vacature · 2–3 uur/week
Utrecht
Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor het Wilg lunchcaféVrijwilligers gezocht voor het Wilg lunchcafé! Is een uitsmijter bakken een eitje voor je? Meld je dan aan als vrijwilliger!Geplaatst door De Wilg
Vacature · 1–4 uur/week
De Meern
Vrijwilliger SpeelgoedbankWil je graag meehelpen om kinderen uit gezinnen met een klein budget het leven een beetje leuker te maken? Kom dan helpen bij de Speeldgoedbank!Geplaatst door Speelgoedbank De Meern
Vacature · Flexibel
Utrecht
Wereld Keuken support teamPodium Oost organiseert elke derde vrijdag van de maand culinaire vrijdagen. Iedere keer ontdekken we een nieuwe (onbekende) wereldkeuken.
Geplaatst door Stichting Podium Oost

Social media