BuurtBeursvloer Leidsche Rijn Vleuten-De Meern op 24 november 2022

Matchen in de wijk

Op 24 november 2022 organiseerden we De BuurtBeursvloer in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.

Uit de gigantische opkomst bleek dat de behoefte in de wijken groot is om elkaar te ontmoeten en samen te werken. Met 65 bezoekers en 158 matches kan er gesproken worden van een succes.


Enkele reacties:

'Ik vond het idee om mensen een superkorte pitch te laten houden eigenlijk heel goed.'

 

‘Echt een vernieuwing de veilingronde en wat fijn dat ik nu geen vragen of aanbod mis, omdat we niet in groepjes uiteengingen.”

 

‘Ik heb er vorige keren niets uitgehaald, misschien omdat het online was, maar nu heb ik zoveel mooie matches gemaakt.”

Eerdere editie

Waardevolle matches tijdens de Maatschappelijke Beursvloer 2022

Maatschappelijke matches met een totaalwaarde van €86.750 (and still counting!). Een fantastische opbrengst van de 16de editie van de Beursvloer Utrecht op 24 mei 2022. Ruim 100 vertegenwoordigers van lokale bedrijven, overheden, vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties zochten nieuwe samenwerkingspartners voor uitwisseling van kennis, kunde, menskracht en middelen. En dat allemaal met gesloten beurs.


Locatie dit jaar was de sfeervolle Bibliotheek Neude, waar directeur-bestuurder Deirdre Carasso alle aanwezigen welkom heette. Na twee jaar kon de Beursvloer eindelijk weer live plaatsvinden. Met een klap op de gong werd de beurs geopend door Thijs Otto van Es, algemeen directeur van FC Utrecht die daarna de eerste match maakte met Stichting On the Move Sportvrienden.

Het BUREAU van het Grafisch Lyceum Utrecht behaalde een topscore, met een matchwaarde van ruim €47.000,-. Notaris Saskia van den Eerenbeemt van KAeP NOTARIS was aanwezig om alle matches vast te leggen.


VC Utrecht organiseert de Maatschappelijke Beursvloer in samenwerking met de Utrechtse Uitdaging en Capgemini en is blij met het resultaat. Directeur-bestuurder Judith Deynen: “Zo fijn dat we na al die tijd weer samen kunnen komen en dat door persoonlijke gesprekken mooie nieuwe verbindingen ontstaan.”

Aftermovie

Soufyan Ouakili heeft voor zijn YouTube-kanaal De Best Beloonde Baan van Nederland een leuk item gemaakt over deze succesvolle editie van de Maatschappelijke Beursvloer.


Weet je al wanneer je match verzilverd gaat worden? En mogen we meegenieten tijdens de realisatie van de match? Soufyan komt dit graag vastleggen! Voor meer informatie neem contact op met Wouter Schild.

Maatschappelijke Beursvloer Utrecht

Een vaste waarde in Utrecht: de Beursvloer! Op dit lokale netwerkevenement ontmoeten bedrijven, maatschappelijke organisaties, zzp’ers, initiatieven en de gemeente elkaar om in een informele setting waardevolle matches te maken.

Aanbiedende en vragende partijen worden met elkaar in contact gebracht zodat zij kennis, diensten en middelen in de meest brede zin van het woord kunnen uitwisselen. Wat de één over heeft (en wil aanbieden), is voor de ander zeer gewenst. De Beursvloer is hiermee dé plek om maatschappelijk te netwerken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan met gesloten beurs!

Matches

Voor matches geldt: ga voor kwaliteit, niet voor kwantiteit.

Voor het slagen van de Beursvloer en de vervolgcontacten is het belangrijk dat een gemaakte match ook daadwerkelijk verzilverd wordt. Daarom vragen we van alle deelnemers proactieve inzet om matchafspraken na te komen.


Ga niet lukraak matchen, maar zoek gericht naar een passende match. Beter één geslaagde, dan drie matches die uiteindelijk niet doorgaan. Bedenk ook van te voren wie binnen je organisatie de match op gaat pakken en zorg ervoor dat die persoon hiervoor ook de tijd krijgt. 


Tip voor vragers: denk alvast na over jullie (ludieke) 'tegenprestatie': bied jullie locatie aan voor een bedrijfsuitje, verzorg een lunch of bedank jullie nieuwe samenwerkingspartner via social media.

Categorieën

We matchen vraag en aanbod in de volgende categorieën

1) Coaching, kennis/kunde en onderzoek

2) Communicatie/marketing en PR advies

3) Materialen en faciliteiten

4) Menskracht: klussen en activiteiten

5) Strategisch, organisatie en ICT advies

6) Juridisch/financieel advies


Wil jouw bedrijf ook graag meedoen, maar weet je niet precies wat jullie aanbod kan zijn? Meld je aan, en kom netwerken met de Utrechtse organisaties!

Stichting On the Move sportvrienden

Zoekt in de categorie menskracht: klussen en activiteiten hulp voor de inrichting van een nieuw pand!

Kansmakers

Vraagt in de categorie strategisch, organisatie en ICT advies, feedback op hun plannen voor een modecollectie die vakkundig gemaakt wordt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Stichting Boogh

Vraagt in de categorie materialen en faciliteiten: een bank, salontafel en (sta-op-stoelen) voor de inrichting van een zithoekje in het buurthuis in Transwijk voor bezoekers (al dan niet met 'niet aangeboren hersenletsel') om zo een fijn plekje buiten huis te bieden.

Deelnemende bedrijven en organisaties Beursvloer 2022

Heb je hulp nodig bij het concretiseren van je vraag of aanbod? Wouter denkt graag met je mee!

Contactpersoon

Wouter Schild[email protected]Adviseur
06 - 1282 0912