Enthousiaste coördinator wereldse taalwandeling gezocht
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Enthousiaste-coordinator-wereldse-taalwandeling-gezocht/55400 om je aan te melden
Contactpersoon
Samenvatting
De Taalwandeling is een initiatief van Taal Doet Meer en BAPAHO.1 taalleerder uit Utrecht en 1 Nederlandstalige Utrechter, samen in gesprek over cultuur.
Uitgebreide omschrijving
Breng jij graag mensen met elkaar in verbinding? Heb je plezier in organiseren? Ben je elke laatste vrijdag van de maand beschikbaar? Dan ben jij onze nieuwe coördinator van de Wereldse Taalwandelingen!
‘Je hoeft niet per se verre reizen te maken om andere culturen en mensen te leren kennen. Ze wonen in je eigen stad.’ De Wereldse Taalwandeling is een plek waar je bij kunt dragen aan nieuwe ontmoetingen en daarmee bijdraagt aan de taalontwikkeling van Utrechtse taalleerders om zich hier beter thuis te voelen.
Totale tijdsinvestering: gemiddeld 2-4 uur per week
Ingangsdatum: september 2022
WAT IS DE WERELDSE TAALWANDELING?
De Taalwandeling is een initiatief van Taal Doet Meer en BAPAHO.
1 taalleerder uit Utrecht en 1 Nederlandstalige Utrechter, samen in gesprek over cultuur. De Taalwandeling is een wandeling waarbij je de wereld om je heen ontdekt én elkaar en de stad beter leert kennen. Door laagdrempelige vragen wordt er geoefend met het spreken van de Nederlandse taal.
De wandeling duurt 2 uur en onderweg krijgen de koppels een rugzak en een routekaart mee met leuke weetjes over de stad en laagdrempelige taalopdrachten. Er is altijd een coördinator aanwezig die mensen verwelkomt, uitleg geeft over de attributen in de rugzak en de route en de mensen weer ontvangt als ze terug komen van de wandeling. Die coördinator kun jij zijn!
Wat doe je als vrijwilliger Wereldse Taalwandeling?
Als coördinator ben jij het gezicht van de Wereldse Taalwandeling. Je bent voorafgaand aan de wandelingen telefonisch of per mail bereikbaar voor vragen over de wandeling, verwerkt de aanmeldingen en maakt de koppelingen tussen Nederlandstalige deelnemers en taalleerders. Je bent tijdens de wandeling aanwezig op locatie, verwelkomt de deelnemers, geeft uitleg over de route en bent de hele middag aanspreekpunt voor deelnemers van de Taalwandeling. Na de wandeling verstuur je het evaluatieformulier naar alle deelnemers.
Je wordt ingewerkt door een projectleider en loopt een keer mee in de organisatie van een Wereldse Taalwandeling. Ook na het inwerk proces wordt je ondersteund door een projectmedewerker en projectleider van Taal Doet Meer en de projectleider van BAPAHO.
Wat heb jij in huis?
· Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
· Je hebt plezier in organiseren
· Je bent digitaal vaardig
· Je bent flexibel, zelfstandig en betrouwbaar
· Je vindt het leuk om mensen met elkaar te verbinden
· Je bent elke laatste vrijdag van de maand beschikbaar
Wat krijg jij ervoor terug?
· Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
· Waardering en ondersteuning vanuit het projectteam
· Je mag zinvol werk doen met een grote maatschappelijke impact
· Je ontmoet nieuwe mensen en draagt bij aan verbinding in Utrecht
Wij bieden onze coördinatoren een deskundigheidsbevordering en nauw contact met het projectteam. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.
Met jouw inzet zorg je ervoor dat er maandelijks tientallen ontmoetingen plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij!
🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden
💸 VrijwilligersvergoedingOver Taal Doet Meer
Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren ondersteunen leerlingen met de taal en schoolwerk. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.
Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.