Villa Vrede is een dagopvang en activiteitencentrum voor mensen zonder papieren in Hoograven, Utrecht. Het doel van Villa Vrede is om mensen zonder verblijfsvergunning een plek bieden waar ze mensen ...
Voorzitter bestuur Villa Vrede
Het bestuur van ‘Villa Vrede’ zoekt een nieuwe voorzitter die in de loop van 2018 de taken kan overnemen van de huidige voorzitter.
Achtergrond
In 2013 is in Utrecht het dagverblijf ‘Villa Vrede’ opgericht met als doel om ongedocumenteerden een plek te geven om elkaar te ontmoeten. Inmiddels werken tientallen vrijwilligers, 2 coördinatoren in vaste dienst, en het stichtingsbestuur samen om deze ontmoetingsplek te beheren en de activiteiten te organiseren.
Bij de oprichting van de stichting is vastgelegd dat het bestuur periodiek vernieuwd zal worden. Daarom zoeken we nu een nieuwe voorzitter.
Meer gegevens over Villa Vrede zijn te vinden op ons profiel en op de website.
Bestuur
Het bestuur van Villa Vrede bestaat momenteel uit 5 leden waaronder een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Het is de taak van het bestuur om richting te geven aan het beleid van de stichting en de voorwaarden te scheppen voor coördinatoren en vrijwilligers om een dagopvang te realiseren.
Het bestuur is onbezoldigd en vergadert ongeveer 8 keer per jaar. Afhankelijk van specifieke taken en omstandigheden wordt extra inzet gevraagd.
Functie van voorzitter
De voorzitter stimuleert nieuwe ontwikkelingen, zit de bestuursvergaderingen voor en delegeert taken. Verder is de voorzitter spreekbuis van het bestuur. Dat geldt voor de externe contacten, bijvoorbeeld naar instanties, verhuurder en donororganisaties. Maar ook intern richting coördinatoren, vrijwilligers en ongedocumenteerden.
Profiel
We zoeken een voorzitter die in het bestuur deze stimulerende en vertegenwoordigende rol kan vervullen.
Uiteraard is het prettig als de voorzitter al bekend is met organisaties rond de doelgroep van ongedocumenteerden.
Omdat momenteel alleen mannen in het bestuur zitten, vragen we vooral vrouwen te reageren op de vacature.
Hoe we dit doen? Door een huiskamer te bieden waar men altijd welkom is. Door dagelijks een warme maaltijd te koken en samen het huishouden te draaien. En door activiteiten op te zetten; van taalles tot naailes en van informatiebijeenkomsten over mensenrechten tot anti-stress groepen.
Villa Vrede wordt door ongeveer 60 vrijwilligers, waaronder mensen uit de doelgroep, en 3 betaalde krachten gerund.
Villa Vrede is kortom een plek waar iedereen zich welkom mag voelen.