Over ons
Taal Doet Meer zorgt er met 1000 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan ...



Enthousiaste coördinator taalcafé Kanaleneiland gezocht



Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Enthousiaste-coordinator-taalcafe-Leidsche-Rijn-gezocht/57588 om je aan te melden
Contactpersoon
Samenvatting
Het Taalcafé is een plek waar mensen informeel met elkaar in gesprek gaan. Het gaat specifiek om ontmoeting en conversatie.Uitgebreide omschrijving
"Ik zat een week in een huisje aan het strand en had vrij. Maar ik miste de deelnemers en ben gewoon terug naar Utrecht gereden om mijn ‘taalcafeetje’ te draaien. Ik krijg er zoveel voor terug!" – Fanny, coördinator Taalcafé
Wat is het taalcafé?
Het Taalcafé is een plek waar mensen informeel met elkaar in gesprek gaan. Het gaat specifiek om ontmoeting en het spreken van de Nederlandse taal. Vrijwilligers en deelnemers vormen wisselende, kleine groepjes. In het Taalcafé wordt gesproken over de meest uiteenlopende onderwerpen: feestdagen, eten, sport, gekke spreekwoorden en hoe je zeep maakt; alles komt voorbij. Er is altijd een coördinator aanwezig die mensen verwelkomt, rond loopt en aanschuift bij verschillende tafels. En die coördinator kun jij zijn!
Wat doe je als Coördinator Taalcafé?
Als coördinator ben jij het gezicht van het Taalcafé. Je bent wekelijks aanwezig op locatie. Je verwelkomt de bezoekers, koppelt hen aan elkaar en denkt mee waar nodig. Je begeleidt de vrijwilligers en deelnemers in het Taalcafé en beantwoordt hun vragen. Je doet dit samen met een collega coördinator.
Ervaring is niet nodig: na het volgen van een introductiecursus, ben jij helemaal klaar om te starten! Je wordt ingewerkt door een projectleider en kunt meelopen met coördinatoren van andere Taalcafés. Ook na het inwerkproces wordt je ondersteund door een projectmedewerker en projectleider van Taal Doet Meer, waar je terecht kunt met al je vragen.
Wat heb jij in huis?
· Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
· Je hebt plezier in organiseren
· Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
· Je vindt het leuk om mensen met elkaar te verbinden en vragen te beantwoorden
· Je bent wekelijks aanwezig in het Taalcafé
· Je bent in totaal 4 uur per week beschikbaar
Wat krijg jij ervoor terug?
· De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als coördinator
· Waardering en professionele ondersteuning vanuit het projectteam
· Je mag zinvol werk doen met een grote maatschappelijke impact
· Je ontmoet nieuwe mensen en draagt bij aan verbinding in de wijk
· Je voert je taken uit op een verbindende locatie in de wijk, zoals een bibliotheek of een buurthuis
Wij bieden onze coördinatoren een introductiecursus, en interessante trainingen en workshops. Je hebt regelmatig overleg met andere coördinatoren en nauw contact met de organisatie en het projectteam. Je wordt ondersteund door een taalconsulent voor advies over leuke taaloefeningen en voor materiaal op maat. tijdens het doen van je vrijwilligerswerk voor Taal doet meer ben je verzekerd voor aansprakelijkheid.
Met jouw inzet zorg je ervoor dat er wekelijks tientallen ontmoetingen plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij!
🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden
💸 VrijwilligersvergoedingHoe kom ik er?
Over Taal Doet Meer
Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren ondersteunen leerlingen met de taal en schoolwerk. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.
Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.