Skip Navigation

Digiwijs 3.0

Non-profit

Over ons

Leren computeren in de buurt

Computers zijn handig als je er wat mee kunt. Lang niet iedereen is zo handig. Digiwijs 3.0 helpt iedereen die niet of nauwelijks overweg kan met de computer en internet...

Community & familieVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
Deel

Vrijwilliger oefeninloop computer in de bibliotheek

Vacature · 2–5 uur/week
Stroyenborchdreef 12, 3562 GN Utrecht, Netherlands
IT
#25291
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Digiwijs-30/activiteiten/Vrijwilliger-oefeninloop-computer-in-de-bibliotheek/25291 om je aan te melden
SamenvattingDoe Mee is hét startpunt voor beginnende computer- en taalcursisten. Als vrijwilliger van Digiwijs ondersteun je bij het oefenen op de computer.
Uitgebreide omschrijving

Doe Mee is hét startpunt voor beginnende computer- en taalcursisten. Als vrijwilliger van Digiwijs ondersteun je bij het oefenen op de computer.


Voor wie nog niet overweg kan met een computer en geen gebruik kan maken van internet biedt Digiwijs 3.0 op verschillende locaties in de stad Utrecht computercursussen aan. Dit opent de deur naar meer zelfstandig zaken regelen en het geeft toegang tot een groter sociaal netwerk.


Over Doe Mee Start/ digitale inloop


Voor cursisten die na de cursus nog met vragen zitten, of niet de mogelijkheid hebben om thuis te kunnen oefenen, is er gelegenheid om te oefenen bij de Doe Mee Startpunten in verschillende bibliotheken in Utrecht. Zie afbeelding voor de tijdstippen op de verschillende locaties.

Vrijwilligers van Digiwijs zijn er voor de ondersteuning van mensen die hun digitale (basis) vaardigheden willen verbeteren of zich willen oriënteren op een computercursus. Daarnaast is er een wegwijzer van Taal Doet Meer en een medewerker van de Bibliotheek bij aanwezig. 


Wat ga je doen?


Tijdens Doe Mee Start ondersteun jij bij diverse vragen; het ene moment help je iemand bij een oefening op de computer en het volgende moment kijk je met een cursist naar zijn/haar laptop die mankementen vertoond.

De leervragen van de deelnemers (veelal ouderen en anderstaligen) zijn zeer uiteenlopend. Aan de vrijwilligers is de uitdaging om iedereen te bieden wat ze nodig hebben.


We zoeken iemand die…


 • Affiniteit heeft met de doelgroep
 • Geduld heeft en het leuk vindt om één op één iets uit te leggen
 • Flexibel is en kan inspelen op verschillende leervragen
 • De digitale basiskennis over kan dragen (je hoeft geen computerexpert te zijn!) en mensen wilt helpen om zelfstandig digitale zaken te regelen
 • Wekelijks minimaal 2 uur tijd en zin heeft om deelnemers te ondersteunen tijdens een Doe Mee Start inloop


We bieden…


 • Een welkomsttraining om je op weg te helpen
 • Een betrokken team van vrijwilligers en professionals
 • Een uitdagende vrijwilligersfunctie met veel sociale contacten
 • Training/ coaching om jezelf te ontwikkelen en meer (didactische) vaardigheden op te doen
 • Bijeenkomsten waar je met andere docenten ervaringen uit kunt wisselen
 • Een vrijwilligersvergoeding voor je inzet
 • Een mooie aanvulling van je C.V.


Interesse of meer weten?


Neem dan contact op met Peter Haver via onderstaande roze knop.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Digiwijs 3.0 > Vrijwilliger oefeninloop computer in de bibliotheek
Over Digiwijs 3.0
Leren computeren in de buurt

Computers zijn handig als je er wat mee kunt. Lang niet iedereen is zo handig. Digiwijs 3.0 helpt iedereen die niet of nauwelijks overweg kan met de computer en internet.

Digiwijs 3.0 is een project van WIJ 3.0, een all-round organisatie voor activering van kwetsbare mensen en re-integratie naar opleiding of werk.

In een cursus van Digiwijs 3.0 leren mensen om met een computer te werken. In de oefen-inloop kan men terecht om gewoon zelf te oefenen. En bij de themalessen richten we ons op een bepaald aspect van het computeren.
·
#25291
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Digiwijs-30/activiteiten/Vrijwilliger-oefeninloop-computer-in-de-bibliotheek/25291 om je aan te melden