Skip Navigation

Digiwijs 3.0

Non-profit

Over ons

Leren computeren in de buurt

Computers zijn handig als je er wat mee kunt. Lang niet iedereen is zo handig. Digiwijs 3.0 helpt iedereen die niet of nauwelijks overweg kan met de computer en internet...

Community & familieVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
Deel

Utrechters helpen mee te doen in de digitale samenleving?

Vacature · 3–12 uur/week
Stroyenborchdreef 12, 3562 GN Utrecht, Netherlands
ITOnderwijsSociaal contactBegeleiding
Mensen begeleidenPraten met anderenLuisterenNederlands
#23914
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Digiwijs-30/activiteiten/Utrechters-helpen-mee-te-doen-in-de-digitale-samenleving/23914 om je aan te melden
SamenvattingWil je mensen helpen om meer zelfstandig zaken te regelen door ze digitale vaardigheden aan te leren? Dan zijn we op zoek naar jou!
Uitgebreide omschrijving

Even iets snel bestellen, geld overmaken, contact houden met de school van je kinderen, een e-mail sturen of informatie opzoeken; het zijn dingen waarvoor de meeste mensen tegenwoordig het internet op (moeten) gaan. Toch hebben nog veel mensen in Nederland hier veel moeite mee omdat ze geen tot weinig digitale vaardigheden hebben geleerd en/ of vanwege een taalbarrière.


De missie van Digiwijs 3.0 is om mensen te helpen deel te nemen aan de samenleving en zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te vergroten. Daarom ondersteunen en begeleiden we bij de verbetering van digitale vaardigheden. Dit doen we via laagdrempelige computercursussen, op verschillende locaties in de stad Utrecht. Dit opent de deur naar meer zelfstandig digitale zaken regelen en het geeft toegang tot een groter sociaal netwerk.


Huidige situatie


De afgelopen maanden hebben we de cursussen voor een periode stilgelegd, in verband met de maatregelen rondom COVID19. Vanaf september starten we met een nieuw cursusaanbod. Een basiscursus duurt 15 weken en verschillende thema's kunnen in 3 tot 5 weken gevolgd worden. We werken nu met kleinere groepen van 4 a 5 cursisten, zodat we voldoende afstand kunnen houden.


Wat ga je doen?


Als vrijwilliger help je onze cursisten met het leren van digitale (basis)vaardigheden. De leervragen van de deelnemers, veelal ouderen en anderstaligen, zijn zeer uiteenlopend. Een deel van de doelgroep heeft nog moeite met de Nederlandse taal, affiniteit met taal kan dan ook goed van pas komen.


Er zijn verschillende cursussen in Kanaleneiland, Zuilen, Ondiep, Lunetten, Hoograven, Overvecht en Leidsche Rijn.


Wie zoeken wij?

 • Je hebt affiniteit met de doelgroep
 • Je vindt het leuk om uitleg te geven aan een groep, het is een voordeel als je al ervaring hebt met lesgeven aan de doelgroep
 • Je bent zelfstandig en hebt zin om, na een inwerkperiode, een groep van ongeveer 5 cursisten te begeleiden
 • Je hebt kennis van de computer of van meerdere softwarepakket(ten​)
 • Je vindt het ook leuk om samen te werken met andere vrijwilligers
 • Je kunt creatief nadenken over hoe je het beschikbare materiaal kunt inzetten
 • Je hebt geduld en kunt mensen vertrouwen geven om verder te leren
 • Je bent wekelijks een aantal uur beschikbaar (we zullen dit in overleg afstemmen), het liefst voor een wat langere periode


Denk jij dat je groepen cursisten de basisvaardigheden kunt uitleggen en heb je zin om mensen enthousiast te maken hiervoor? Dan horen we graag snel iets van jou! 


Wat bieden wij?


 • Een starttraining om je op weg te helpen. Deze training bestaat uit twee trainingsavonden, de eerstvolgende data zijn dinsdag 1 september en dinsdag 8 september 2020.
 • De mogelijkheid om in de praktijk te leren
 • Een betrokken team van vrijwilligers en professionals
 • Een uitdagende vrijwilligersfunctie met veel sociale contacten
 • Coaching en training om meer (didactische) vaardigheden te ontwikkelen
 • De mogelijkheid om je steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de cursus
 • Een vrijwilligersvergoeding voor je inzet
 • Een mooie aanvulling van je C.V.


Nieuwsgierig geworden?


Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden bij Digiwijs of heb je nog een vraag? Neem dan contact op met Peter via 'aanmelden'.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Digiwijs 3.0 > Utrechters helpen mee te doen in de digitale samenleving?
Over Digiwijs 3.0
Leren computeren in de buurt

Computers zijn handig als je er wat mee kunt. Lang niet iedereen is zo handig. Digiwijs 3.0 helpt iedereen die niet of nauwelijks overweg kan met de computer en internet.

Digiwijs 3.0 is een project van WIJ 3.0, een all-round organisatie voor activering van kwetsbare mensen en re-integratie naar opleiding of werk.

In een cursus van Digiwijs 3.0 leren mensen om met een computer te werken. In de oefen-inloop kan men terecht om gewoon zelf te oefenen. En bij de themalessen richten we ons op een bepaald aspect van het computeren.
·
#23914
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Digiwijs-30/activiteiten/Utrechters-helpen-mee-te-doen-in-de-digitale-samenleving/23914 om je aan te melden