Skip Navigation

STIL

Non-profit

Over ons

STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. We steunen uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere migranten zonder verblijfsrecht in Nederland. STIL helpt mensen op...

Gezondheid & WelzijnVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid en ongelijkheid
Deel

Vrijwillige tolk, diverse talen

Vacature · Flexibel
Laan Van Nieuw-Guinea 143, 3531 JH Utrecht, Netherlands
Marketing & Communicatie
Deze vacature is verlopen
#23396
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/STIL/activiteiten/Vrijwillige-tolk-diverse-talen/23396 om je aan te melden
SamenvattingBen jij vaak telefonisch bereikbaar om gesprekken te vertalen? We zoeken bijv mensen die Tigrinya, Arabisch, Mongools, Farsi/Dari en Frans spreken.
Uitgebreide omschrijving

STIL  is een organisatie, gevestigd in Lombok, Utrecht, die praktische hulp en steun biedt aan vluchtelingen en migranten zonder verblijfsvergunning. STIL heeft meer dan 500 cliënten die ondersteund worden bij medische, sociaal juridische en/of humanitaire vragen. 

Mensen komen uit diverse landen: bijvoorbeeld Eritrea, Ethiopie, Somalië, Sudan, Congo, China, Burundi, Guinee, Afghanistan, Irak, Iran of Armenië. Om goed te communiceren zijn we regelmatig op zoek naar een tolk. Veel voorkomende talen zijn Tigrinya, Oromo, Arabisch, Frans, Chinees, Farsi, Dari en Russisch.

Elke taal is welkom. Soms hebben we je tien minuten per half jaar nodig, soms dagelijks. Je kunt ook aangeven dat je alleen op bepaalde dagen beschikbaar bent. 

 

Vaak gaat het om het navragen waarvoor iemand komt, met welke hulpvraag. Regelmatig zoeken vluchtelingen die op straat staan, opvang. Soms gaat het om een gesprek met de cliënt om zijn/haar verhaal duidelijker te krijgen of iets goed te kunnen uitleggen. Een andere keer gaat het om het vertalen van documenten die van belang kunnen zijn voor de procedure. Ook zijn we soms op zoek naar iemand die mee wil gaan naar een afspraak bij een zorgvelener of andere instelling om te tolken.

Het is belangrijk dat je communicatief vaardig en sociaal bent, goed kunt omgaan met diverse culturen en mensen, geduldig bent en integer. Het gaat vaak om vertrouwelijke informatie waar je discreet mee omgaat. Het kunnen ook slecht-nieuws-gesprekken zijn. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Ook als je Nederlands niet goed is maar je Engels wel, kun je reageren. 

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > STIL > Vrijwillige tolk, diverse talen
Over STIL
STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. We steunen uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere migranten zonder verblijfsrecht in Nederland. STIL helpt mensen op juridisch, medisch en maatschappelijk vlak. Meer informatie vind je op onze website.
Deze vacature is verlopen
#23396
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/STIL/activiteiten/Vrijwillige-tolk-diverse-talen/23396 om je aan te melden