Vrijwilligers voor het uittypen van audiobestanden naar tekst.
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Nederlands-Volksbuurtmuseum/activiteiten/Volunteers-for-typing-audio-files-into-text/38252 om je aan te melden
Contactpersoon
Samenvatting
Taakomschrijving: Het uittypen van audiobestanden naar tekst (transcriptie).Uitgebreide omschrijving
Het Volksbuurtmuseum is bezig met een project waarbij bewoners uit Utrechtse volksbuurten worden geïnterviewd. In deze levendige gesprekken vertellen Utrechters met verschillende culturele achtergronden over hun leven, de buurt en de manier waarop ze in het leven staan. De interviews duren ongeveer anderhalf tot twee uur en het uittypen van een interview duurt ongeveer tien tot twaalf uur.
In de toekomst willen we deze gesprekken naar buiten brengen door middel van een boek, documentaire en expositie. Om dit tot stand te brengen moeten de interviews tot tekst verwerkt worden en daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers die hieraan willen bijdragen.
Taakomschrijving: Het uittypen van audiobestanden naar tekst (transcriptie).
Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren is het belangrijk dat je beschikt over de volgende competenties:
- Digitaal vaardig
- Kennis van MS Word
- Nauwkeurig zijn bij het uitschrijven van tekst
- Bereikbaar zijn via email
Voor elk interview dat wordt uitgetypt wordt een vrijwilligersvergoeding van €37,50 betaald.
Vind je het leuk om deze nieuwe verhalen uit Utrechtse volksbuurten te beluisteren en wil je bijdragen aan dit prachtige project? Neem dan contact met ons op.
🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden
💸 VrijwilligersvergoedingOver Volksbuurtmuseum
Wijk C was 100 jaar geleden de dichtstbevolkte wijk van Utrecht. In de wijk woonden grote gezinnen in kleine krotwoningen. De bewoners leefden vooral buiten. Iedereen moest keihard werken voor een paar centen en er was veel armoede. Maar er was ook veel saamhorigheid en solidariteit.
Hoewel Wijk C als enige wijk in Utrecht nu nog met een letter wordt aangeduid, is de wijk inmiddels erg veranderd. Nog steeds leven we dicht op elkaar en er liggen ook nu allerlei uitdagingen in het samenleven. In het museum vertellen inwoners van Utrecht hoe zij aankijken tegen thema's die in de volksbuurt spelen en nog steeds actueel zijn.
De volksbuurt van 100 jaar geleden bestaat niet meer, maar het heeft op deze plek wél het Volksbuurtmuseum opgeleverd.