Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Online Netwerker

Vacature · 6–8 uur/week
3527 LD, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Marketing & Communicatie
#24280
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Online-Netwerker/24280 om je aan te melden
SamenvattingWe zoeken een netwerker die via partners en vrijwilligers ouderen betrekt en online brengt om in (zoom)gesprekken erbij te horen.
Uitgebreide omschrijving

Utrecht in Dialoog wil ouderen online in gesprek met elkaar brengen om ook op afstand, via zoomgesprekken erbij te horen, van te betekenis te zijn. Vind je het leuk om mensen met verschillende achtergronden online in gesprek te brengen en verder te helpen? Draag je graag een steentje bij aan de Utrechtse samenleving waar ook ouderen bij horen? Sluit je aan bij een online dialoog om kennis te maken en neem contact op voor een oriënterend gesprek.  

De functie

Je benadert en betrekt ouderen actief bij de voorbereiding, vormgeving en evt. begeleiding van online bijeenkomsten. Ouderen die online contact willen, een thema willen bespreken, in gesprek willen, actief willen worden of van betekenis willen zijn voor anderen. Je bouwt een online gemeenschap door verdieping van thema's en contacten door dialoog. Dat doe je door contact via de telefoon, mail, whatsapp, facebook, linkedin, twitter, instagram, whatsapp, youtube, bijeenkomsten en nieuwsbrieven. 

Je taken

  • persoonlijk en online contact zoeken en onderhouden met vrijwilligers en partners, ouderen motiveren om online te komen, aan te sluiten en mee te doen
  • verdiepen contacten met oudere vrijwilligers die actief zijn (geweest) bij dialoog, actief betrekken bij werving van deelnemers, voorbereiding en ontwerp van (series) evenementen en activiteiten
  • in contacten met ouderen onderzoeken en doen wat nodig is om online te komen, mee te doen, in gesprek te komen, erbij te horen en van betekenis te zijn.
  • betrekken, begeleiden en stimuleren van oudere dialoogbegeleiders en tafelorganisatoren bij de werving en het online brengen van ouderen

Jouw profiel

Je onderhoudt natuurlijk contact met veel verschillende mensen, bent geinteresseerd in mensen, hebt oog voor wat een ieder kan betekenen voor naasten, andere generaties en de samenleving en hebt hart voor dialoog. Je bent sterk in live contacten, social media en online communicatie. Je bent een echte netwerker, woont in Utrecht en kunt je 6-8 uur per week inzetten voor Utrecht in Dialoog voor minstens een half jaar.

Ons aanbod

- een boeiende functie bij een organisatie die er toe doet

- een uitgebreid netwerk van betrokken Utrechters/organisaties

- begeleiding bij de uitvoering van je werkzaamheden

- coaching in je professionele en persoonlijke ontwikkeling

- training en vergoeding van onkosten 

De functie kan flexibel worden ingevuld en is geschikt voor studenten, trainees, starters en werkzoekenden die zich herorienteren, werkervaring op willen doen en/of een netwerk in Utrecht op willen opbouwen. Een functie als trainee of stageplek behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer weten?

Kijk op de site voor meer informatie. Interesse? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
·
#24280
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Online-Netwerker/24280 om je aan te melden