Skip Sidebar

Over ons

De stichting exploiteert en onderhoudt een replica van een Romeins schip, waarmee cultuurhistorische vaarten worden gemaakt door de wateren van Utrecht.

Kunst & cultuur
Duurzame steden en gemeenschappen
Deel

'Gastheer/ gastvrouw' op Romeins schip op Utrechtse singels

4–8 uur/week · 15 jul 2021 – 29 okt 2021
Oosterkade, Oosterkade, Utrecht, Utrecht 3582 AT, Nederland
BuitenActiviteiten begeleidenGastheer/vrouwSociaal contactNederlands
Kunst & cultuur
Kwaliteitsonderwijs
Aanmeldingen sluiten in 3 days.
Deel activiteit
#39635
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Romeinse-Schepen-Utrecht/activiteiten/Gastheer-gastvrouw-op-Romeins-schip-op-Utrechtse-singels/39635 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Gastvrouw/ gastheer op een Romeins schip, cultuurhistorische vaarten. Ontvangt gasten aan boord, en helpt schipper bij navigeren door Utrechtse singels.

Uitgebreide omschrijving

In 2003 is in Leidsche Rijn opgegraven het al in 1997 aangetroffen wrak van de Romeinse rijnaak ‘De Meern 1’. Van dit schip is in 2009 een professionele replica gemaakt. Het Romeinse Schip heet De Meern 1, is 25 meter lang, wordt elektrisch aangedreven en is geschikt voor 36 gasten, en wordt bediend door een professionele schipper en een gastvrouw/ gastheer (vrijwilliger).


De Meern 1 wordt ingezet voor vaararrangementen met cultuurhistorische en educatieve doelstelling, gericht op een breed publiek, varend in de binnenstad van Utrecht. Per vaart is er een gids aan boord voor toelichting op de cultuurhistorie van de stad Utrecht.


De stichting regelt het beheer, de exploitatie en het onderhoud van dit Romeinse Schip. Het schip is goed onderhouden door de Museumwerf Vreeswijk.

Na een paar succesvolle proefvaarten in 2020, is de stichting - enigszins beperkt door de corona maatregelen- in juni 2021 gestart met educatieve vaarten primair op tweede helft donderdagmiddag en vrijdagmiddag.

Het 25 meter lange schip heeft in de zomer als ligplaats de Oosterkade in Utrecht .

Wij plannen nu de start van

Het seizoen van de vaarten loopt tot in oktober 2021.

De vaarten duren doorgaans vijf kwartier.

 

Corona:

In coronatijden varen we met 16 gasten, in plaats van 35. Er staan kunststof schermen tussen de bankjes. Er wordt door de bemanning toegezien op het handhaven van de corona-regels. En we varen op een open boot in de buitenlucht.


Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers.

Hij/ zij helpt de schipper met het vaarklaar maken van het schip, aanmeren, bankjes schoonmaken, kussentjes neerleggen, etc.

We varen in het begin met groepen, die door de gastheer/ - vrouw namens de stichting welkom worden geheten met een korte inleiding. Hij/ zij ziet toe op enkele regels aan boord, en geeft signaal voor vertrek.

Vooralsnog varen we zonder catering, behalve flesjes water.

Dan introduceert hij/ zij de getrainde gids van 't Gilde, die geeft al varend boeiende toelichting op wat er valt te zien.

Het schip wordt bestuurd door een professionele schippers. Echter, gezien de lengte van het schip, 25 meter, is het voor de schipper niet altijd mogelijk om echt goed te zien wat er voor de boot op het water van de singels en de grachten gebeurt.

Taak van deze vrijwilliger is “Het schip mede veilig door de singel loodsen en de kapitein vanaf het voorschip informeren over de doorgang op het water, rekening houdend met de andere vaartuigen”. Er is een portofoon.

Hij/zij vormt met de schipper een geconcentreerd en zorgvuldig werkend team.

De stichting zorgt voor een korte opleiding en proefvaarten.

Schipper, gids en gastheer/ -vrouw maken samen deel uit van een enthousiast team op de boot.

 

Profiel:

Enkele vrijwilligers die genieten van varen en belangstelling hebben voor de geschiedenis, architectuur en waterlopen van Utrecht, te ervaren vanuit het schip.

Tijd om te helpen een of twee middagen per week (op primair donderdag en vrijdag) voor een of twee vaarten/ middag van ca. 5 kwartier.

Van juli tot oktober 2021 zijn/ haar belangrijke, afwisselende en leuke rol te vervullen, rekening houdend met ieders vakantieplannen.


Zorgvuldig, goed luisterend naar de schipper, geconcentreerd werken. Gastvrij optreden.

Kunnen en willen werken in teamverband.


Wat bieden wij:


  • De stichting zorgt voor relevante verzekeringen, van het schip en de opvarenden.
  • De vrijwilliger rapporteert aan een van de bestuursleden.
  • een enthousiast team werkend aan en op een uniek schip in de prachtige Utrechtse singels
  • reiskostenvergoeding o.b.v. Openbaar vervoer


  

Meer informatie of gelijk reageren op deze vacature kan via Freek Hasselaar, secretaris. Bereikbaar via de knop 'reageer op deze vacature'.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Stichting Romeinse Schepen Utrecht > 'Gastheer/ gastvrouw' op Romeins schip op Utrechtse singels

Over Stichting Romeinse Schepen Utrecht

De stichting exploiteert en onderhoudt een replica van een Romeins schip, waarmee cultuurhistorische vaarten worden gemaakt door de wateren van Utrecht.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
2–3 uur/week
Utrecht
Per direct: Kopje koffie met gezelligheid
Iedere zondagmiddag van 13-15 uur. In de Saffier. Er wordt koffie aangeboden in de Neudezaal, er is altijd wel iets te bespreken of te doen. Voor wijkbewoners.Geplaatst door Stichting Welzijn Saffier
Nieuw
4–16 uur/week · 1 nov – 24 dec
Utrecht
Campingbeheerder (coördinator/projectleider) bij De Buurtcamping Utrecht 2022
Als campingbeheerder werk je in een team de komende maanden samen toe naar een camping of andere activiteit passend bij jouw wijk.Geplaatst door De Buurtcamping Utrecht
8–20 uur/week · 27 okt – 31 okt
Utrecht
SPRING Performing Arts Festival zoekt vrijwilligers!
Houd jij van theater, dans of heb je gewoon zin in een cultureel festival? Dan zoekt SPRING in Autumn jouw hulp!Geplaatst door SPRING Performing Arts Festival
1–4 uur/week
Utrecht
Baanmakers en IJsmeesters
We zoeken baanmakers en ijsmeesters (senior en junior) om ons te helpen bij ijsbaan De Watertoren van IJsclub Siberia, Overvecht.Geplaatst door IJsclub Siberia
8 uur/week
Oud-Zuilen
Vrijwilliger Zaalwacht
Bezoekers kunnen Slot Zuylen op eigen gelegenheid ontdekken. Naar wens wordt het bezoek ondersteund met bezoekersgids.Geplaatst door Slot Zuylen
3–12 uur/week
Vleuten
We zijn op zoek naar jou!
Zoek je vrijwilligerswerk, op de leukste, kleurrijkste en gezelligste locatie in de wijde omgeving?Geplaatst door Abrona dagbesteding Utrecht
Vind Workshops die bij jou passen
Dec2
Nieuw
Okt28
Nieuw
Workshop · 28 okt, 19:00 - 21:30
Utrecht
Taaltafel Bibliotheek Neude
Geplaatst door Taal Doet Meer
Nov25
Workshop · 25 nov, 19:30 - 20:45
Utrecht
Lezing - Rick Kwekkeboom over eenzaamheid
Herken je eenzaamheid en weet je wat je kunt doen of juist moet laten? In deze lezing neemt Dr. Ir. Rick Kwekkeboom ons mee in haar inzichten.Geplaatst door VC Utrecht
Nov9
Workshop · 9 nov, 19:15 - 21:45
Utrecht
Hoe communiceer jij?
Een (inter)actieve workshop waarin de verschillen tussen vier communicatiestijlen worden behandeld en geoefend.Geplaatst door VC Utrecht
Aanmeldingen sluiten in 3 days.
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)