Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten ...

Buurt & omgevingVluchtelingen & MinderhedenOuderen
Goede gezondheid en welzijnKwaliteitsonderwijsGeen honger
Deel
Help ons om EHBO-cursussen op de kaart te zetten

Help ons om EHBO-cursussen op de kaart te zetten

Vaste activiteit · 5–8 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
AdministratieNederlandsTrainingHulpverleningCoördinerenEerste hulp
Buurt & omgevingOntwikkelingswerk & RampenhulpverleningOnderwijs
Geen hongerGoede gezondheid en welzijnKwaliteitsonderwijs
Activiteit Delen
Rode Kruis District Gooi-Utrecht
#77847
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Help-ons-om-EHBO-cursussen-op-de-kaart-te-zetten/77847 om je aan te melden

Contactpersoon

Team W&S Rode Kruis District Gooi - UtrechtStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Voorlichting geven over onze EHBO workshops en cursussen zodat iedereen van sporters tot (basis-, middelbare school) kinderen straks Eerste Hulp kan geven.

Uitgebreide omschrijving

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood met bijna 30.000 vrijwilligers en 40.000 ready2helpers. Dat doen wij om de hoek en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Om ervoor te zorgen dat ten tijde van nood niemand alleen staat, helpen wij mensen, zorgen we dat mensen voorbereid zijn en maken we mensen bewust dat zij anderen kunnen helpen. We werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.


Eerste Hulp Bij Ongevallen


Het Rode Kruis heeft mede als doel om zoveel mogelijk mensen kennis en vaardigheden over Eerste Hulp mee te geven, om er zo voor te zorgen dat we meer eerste hulp kunnen verlenen op momenten dat dit nodig is. Daarom biedt het Rode Kruis diverse EHBO-workshops en cursussen aan, passend bij verschillende groepen. Van sporters tot (basis-, middelbare school) kinderen, van basis tot uitgebreid. Iedereen heeft baat bij een EHBO-cursus, zeker ook binnen organisaties. Om deze boodschap verder te verspreiden zijn we voor het Backoffice EHBO-team op zoek naar een:


Vrijwilliger die helpt om EHBO-cursussen op de kaart te zetten voor district Gooi en Utrecht


Of je nu in de horeca werkt, of bij een advocatenkantoor, in een sportkantine of bij een financiële instelling, een ongeluk kan overal gebeuren en een hartstilstand kan iedereen overkomen. Het zal jouw collega, sportmaatje of vriend(in) maar zijn. Wat is het dan fijn dat je iets kunt betekenen voor een ander. Wij vinden dat iedereen eerste hulp zou moet kunnen verlenen. Daar ga jij als vrijwilliger bij het Rode Kruis voor aan de slag.


Wat ga je doen? 


Jij bent samen met het EHBO-team de drijvende kracht achter onze missie om héél het Gooi en Utrecht de veiligste gezondheidsregio te maken. Je bedenkt én onderneemt creatieve acties waarmee we zo veel mogelijk bedrijven, verenigingen en stichtingen bereiken en motiveren om te kiezen voor een EHBO-cursus van het Rode Kruis.


Daarbij benader je organisaties actief. Per telefoon, per mail, via Teams of op bijeenkomsten (van het Rode Kruis). Je benadrukt daarbij steeds het belang van EHBO, met als doel zoveel mogelijk medewerkers van organisaties, verenigingen en stichtingen een EHBO-diploma te laten behalen. Je werkt hierin nauw samen met de projectleiders EHBO zakelijk van het districtskantoor in Utrecht, met wie je samen de aanpak bepaalt. Jouw inbreng is hierbij ook zeer welkom.


Wat krijg je?

 • Een leuke en belangrijke functie op vrijwillige basis, waarin je leert hoe je sterke en blijvende relaties opbouwt met (contactpersonen van) organisaties, verenigingen/stichtingen in allerlei vakgebieden. Hierdoor bouw je een groot netwerk op.
 • Een flexibele en afwisselende functie waarin je je eigen creativiteit kwijt kunt. De ene week heb je contact met een lokale sportclub, de andere week met een VVE of kinderdagverblijf. De mogelijkheden zijn eindeloos en veel is bespreekbaar.
 • Samenwerking in een enthousiast team van twee projectleiders EHBO zakelijk en diverse vrijwilligers.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen binnen onze organisatie en om gebruik te maken van ons opleidingsaanbod.
 • Een kantoor met gezellige (vrijwillige) collega’s in Utrecht als uitvalsbasis, waar je welkom bent om te komen werken. Daarbij is het ook mogelijk om vanuit huis te werken.
 • Een onkostenvergoeding voor reiskosten. 


Wie ben jij?


Wij zoeken een communicatieve vrijwilliger, die samen met ons de Rode Kruis EHBO-cursussen onder de aandacht wil brengen binnen bedrijven, verenigingen en stichtingen. Daarin ben je proactief en enthousiast en weet je dit over te brengen aan anderen.


 • Jij bent een flexibele teamspeler met een dosis communicatie- en organisatietalent.
 • Je bent niet bang om op mensen af te stappen of om de telefoon te pakken.
 • Je bent inzetbaar voor gemiddeld 4 tot 8 uur per week, in overleg.
 • Je bent handig op de computer, kunt uit de voeten met het werken met Microsoft programma’s en Outlook en kunt snel schakelen in diverse werkzaamheden. 
 • Uiteraard onderschrijf je onze grondbeginselen en vind je het leuk om met vrijwilligers te werken. 


Heb je belangstelling voor deze functie?


Stuur je motivatie en CV via de roze knop 'aanmelden' naast deze vacature. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carmen Kienhuis, Projectleider EHBO Zakelijk.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Utrecht Activiteiten > Rode Kruis District Gooi-Utrecht > Help ons om EHBO-cursussen op de kaart te zetten

Over Rode Kruis District Gooi-Utrecht

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Promotiemedewerker EHBO-cursussen
Vaste activiteit · 5–8 uur/week
Utrecht
Promotiemedewerker EHBO-cursussen
Voorlichting geven zodat zoveel mogelijk mensen onze EHBO workshops en cursussen volgen om kennis en vaardigheden op te doen over Eerste Hulp bij Ongevallen.Geplaatst door Rode Kruis District Gooi-Utrecht
Locatiecoördinator Utrecht
Vaste activiteit · 5–8 uur/week
Utrecht
Locatiecoördinator Utrecht
Heb je plezier in organiseren, overzicht houden en mensen verbinden? Lees verder en ontdek of de functie van locatiecoördinator bij jou past.Geplaatst door Rode Kruis District Gooi-Utrecht
Evenementenhulp bike-team coördinator
Vaste activiteit · 0–4 uur/week
Utrecht
Evenementenhulp bike-team coördinator
Wil jij ons evenementenhulp bike team coordinator (vrijwillig) worden? Geplaatst door Rode Kruis District Gooi-Utrecht
Gastdocent EHBO
Vaste activiteit · Flexibele uren
Utrecht
Gastdocent EHBO
Wij zoeken een: Gastdocent EHBO. Voor +/- 10 keer per jaar, met ca. 4 keer per jaar een andere activiteit.Geplaatst door Rode Kruis District Gooi-Utrecht
Logistiek medewerker
Vaste activiteit · Flexibele uren
Utrecht
Logistiek medewerker
Graag onderweg? Help mee als logistiek medewerker door evenementen waar Rode Kruis aanwezig is voor te bereiden en na afloop ook weer af te ronden.Geplaatst door Rode Kruis District Gooi-Utrecht
Matchmaker HipHelpt Utrecht
Vaste activiteit · 4-8 uur/maand
Utrecht
Matchmaker HipHelpt Utrecht
Je koppelt tijdens een gezellige ochtend met ons team vrijwilligers aan hulpvragers. Geplaatst door Stichting Utrecht op Orde
Vind Workshops die bij jou passen
Jun4
Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken
Workshop · 4 jun, 19:00 - 21:30
Utrecht
Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken
Mooie en leerzame workshop: Hoe herken je eenzaamheid en wat kan je eraan doen? Kom je ook naar deze waardevolle workshop?
Geplaatst door VC Utrecht
Jun20
Veerkracht en verlies
Workshop · 20 jun, 13:00 - 16:00
Utrecht
Veerkracht en verlies
Deze prachtige workshop is bedoeld voor iedereen die meer willen weten over het thema Verlies. Hoe kun je loslaten en anders leren vasthouden?

Geplaatst door VC Utrecht
Jun14
Omgaan met LVB (Lichtverstandelijke beperking)
Workshop · 14 jun, 09:30 - 12:30
Utrecht
Omgaan met LVB (Lichtverstandelijke beperking)
Meer weten over hoe je het best kunt omgaan met mensen met een LVB? Geplaatst door VC Utrecht
Mei28
Omgaan met stress (door mindfulness)
Workshop · 28 mei, 18:30 - 21:30
Utrecht
Omgaan met stress (door mindfulness)
Ervaar jij stress in je (vrijwilligers)werk of daarbuiten? Misschien is deze workshop voor jou: Leer over hoe stress werkt en hoe je er mee om kunt gaan!Geplaatst door VC Utrecht
Jun5
Leef je Waarden
Workshop · 5 jun, 13:30 - 16:30
Utrecht
Leef je Waarden
Je staat er niet dagelijks bij stil, maar weet jij wat je kernwaarden zijn? Wanneer je weet wat voor jou echt belangrijk is, kun je makkelijker koers houden.Geplaatst door VC Utrecht
Jun6
Basistraining Taal Voor Het Leven 3
Workshop · 6 jun, 19:00 - 21:30
Utrecht
Basistraining Taal Voor Het Leven 3
Ben jij taalcoach, taalvrijwilliger of taalmaatje in Utrecht? En wil je meer weten over hoe je jouw cursist(en) goed kunt begeleiden?Geplaatst door Taal Doet Meer