Over ons
WIL is de welzijnsorganisatie in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern (postcodes 3451 tot en met 3455). De letters WIL staan voor Wijk Informatie Lijnen en daarmee raken we precies datgene wat WIL is: ...
Vrijwilligers Algemene Hulpdienst


Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Wil-Wijk-Informatie-Lijn/activiteiten/Vrijwilligers-Algemene-Hulpdienst/23812 om je aan te melden
Contactpersoon
Samenvatting
De Algemene Hulpdienst van WIL zoekt vrijwilligers die regelmatig 'n bezoekje brengen aan oudere bewoners in Vleuten-De Meern, die daar behoefte aan hebben.Uitgebreide omschrijving
Wilt u graag iets doen voor mensen in uw buurt? WIL in je buurt zoekt vrijwilligers voor Algemene Hulpdienst. Voor oudere bewoners en mensen met een beperking uit de wijk Vleuten-De Meern die hulp en/of gezelschap nodig hebben, staan de vrijwilligers van WIL in je buurt klaar.
WIL in je buurt heeft burenhulp-diensten voor mensen die geen beroep kunnen doen op familie of bekenden. Op dit moment zoekt de Algemene Hulpdienst (één van de vier hulpdiensten) voor enkele wijkbewoners een vrijwilliger voor een regelmatig bezoekje of wandeling (soms met een rolstoel). Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom, omdat alle beschikbare vrijwilligers zijn ingezet.
Tijdens een kennismakingsgesprek kunt u onder andere aangeven wat u zou kunnen betekenen en hoeveel tijd u in deze burenhulp-dienst wilt en kunt steken.
Belangstelling of meer informatie?
Neem contact op via onderstaande roze knop.
De vrijwillige coördinator van de Algemene Hulpdienst neemt contact met u op voor een kennismakingsgesprek. Er wordt naar u uitgekeken!
🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden
🤝 Extra begeleidingOver Stichting WIL in je buurt (WIL)
De doelstelling van WIL is om de wijk Vleuten-De Meern te voorzien van informatie op het gebied van informele zorg en welzijn in de directe woonomgeving. Daarnaast willen wij toegankelijke burenhulp verlenen.
Wij willen het netwerk zijn van en voor de bewoners van Vleuten-De Meern. Wij helpen de bewoners te vinden wat ze zoeken in hun eigen buurt. Dat kan een vergaderlocatie zijn of het adres van een breiclubje. Het kan een wandelmaatje zijn of een tip waar kinderen samen kunnen sporten. Het kan ook concrete (buren)hulp zijn: een boodschap doen voor een buurtbewoner of hem/haar even naar het ziekenhuis brengen. Deze burenhulpteams zijn verdeeld over de boodschappenhulp, de klusjeshulp, de vervoershulp, een algemene hulpdienst en een computer hulpdienst. Via deze vijf hulpdiensten bieden ruim 100 enthousiaste vrijwilligers concrete burenhulp aan inwoners van de wijk die zelf geen beroep kunnen doen op mantelzorg en waarvoor professionele hulp te duur is.
Kom jij ons team versterken?