Skip Sidebar

Over ons

WIL is de welzijnsorganisatie in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern (postcodes 3451 tot en met 3455). De letters WIL staan voor Wijk Informatie Lijnen en daarmee raken we precies datgene wat WIL is: ...

OuderenMensen met een beperkingWelzijn
Deel

Over Stichting WIL in je buurt (WIL)

WIL is de welzijnsorganisatie in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern (postcodes 3451 tot en met 3455). De letters WIL staan voor Wijk Informatie Lijnen en daarmee raken we precies datgene wat WIL is: de wegwijzer in de wijk. De slogan van WIL is dan ook: WIL wijst je de weg.

De doelstelling van WIL is om burenhulp in de wijk te bevorderen en de wijk te voorzien van informatie op het gebied van informele zorg en welzijn in de directe woonomgeving. Wij bieden dus burenhulp en wij maken alle informatie over zorg en welzijn toegankelijk (vindbaar) voor iedereen.

De burenhulpteams zijn verdeeld over de boodschappenhulp, de klusjeshulp, de vervoershulp en een algemene hulpdienst. Via deze vier hulpdiensten bieden ruim 100 enthousiaste vrijwilligers concrete burenhulp aan inwoners van de wijk die zelf geen beroep kunnen doen op mantelzorg en waarvoor professionele hulp te duur is.

Maar WIL doet meer: het telefoonteam, het locatieteam en het communicatieteam is voortdurend bezig om alle hulp, alle hobbyclubs, alle activiteiten, van particulieren tot en met organisaties in kaart te brengen en vindbaar te maken voor de bewoners van onze wijk. Zodat iedereen die hulp nodig heeft kan vinden wat zij of hij zoekt.

Onlangs toegevoegde activiteiten

Structureel werk · 1–8 uur/week
Vleuten
Vrijwilligers Algemene Hulpdienst
De Algemene Hulpdienst van WIL zoekt vrijwilligers die regelmatig 'n bezoekje brengen aan oudere wijkbewoners die daar behoefte aan hebben.Geplaatst door Stichting WIL in je buurt (WIL)
Structureel werk · 2–20 uur/week
Vleuten
Vrijwilliger boodschappenhulp
Wil je graag iets doen voor mensen in Vleuten-De Meern en heb je een beetje tijd over? WIL in je buurt zoekt vrijwilligers voor de Boodschappenhulp-dienst. Geplaatst door Stichting WIL in je buurt (WIL)

Foto's