Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

WIL is de welzijnsorganisatie in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern (postcodes 3451 tot en met 3455). De letters WIL staan voor Wijk Informatie Lijnen en daarmee raken we precies datgene wat WIL is: ...

OuderenMensen met een beperkingWelzijn
Deel
Stichting WIL in je buurt (WIL)

Over Stichting WIL in je buurt (WIL)

WIL is de welzijnsorganisatie in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern (postcodes 3451 tot en met 3455). De letters WIL staan voor Wijk Informatie Lijnen en daarmee raken we precies datgene wat WIL is: de wegwijzer in de wijk. De slogan van WIL is dan ook: WIL wijst je de weg.

De doelstelling van WIL is om de wijk Vleuten-De Meern te voorzien van informatie op het gebied van informele zorg en welzijn in de directe woonomgeving. Daarnaast willen wij toegankelijke burenhulp verlenen.

Wij willen het netwerk zijn van en voor de bewoners van Vleuten-De Meern. Wij helpen de bewoners te vinden wat ze zoeken in hun eigen buurt. Dat kan een vergaderlocatie zijn of het adres van een breiclubje. Het kan een wandelmaatje zijn of een tip waar kinderen samen kunnen sporten. Het kan ook concrete (buren)hulp zijn: een boodschap doen voor een buurtbewoner of hem/haar even naar het ziekenhuis brengen. Deze burenhulpteams zijn verdeeld over de boodschappenhulp, de klusjeshulp, de vervoershulp, een algemene hulpdienst en een computer hulpdienst. Via deze vijf hulpdiensten bieden ruim 100 enthousiaste vrijwilligers concrete burenhulp aan inwoners van de wijk die zelf geen beroep kunnen doen op mantelzorg en waarvoor professionele hulp te duur is.

Kom jij ons team versterken?

Onlangs toegevoegde activiteiten

Vrijwilligers Algemene Hulpdienst
Vaste activiteit · 2–5 uur/week
Vanuit huis
Vrijwilligers Algemene Hulpdienst
De Algemene Hulpdienst van WIL zoekt vrijwilligers die regelmatig 'n bezoekje brengen aan oudere bewoners in Vleuten-De Meern, die daar behoefte aan hebben.Geplaatst door Stichting WIL in je buurt (WIL)
Vrijwilliger boodschappenhulp
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Vanuit huis
Vrijwilliger boodschappenhulp
Wil je graag iets doen voor mensen in Vleuten-De Meern en heb je een beetje tijd over? WIL in je buurt zoekt vrijwilligers voor de Boodschappenhulp-dienst. Geplaatst door Stichting WIL in je buurt (WIL)
Coördinator boodschappenhulpdienst
Vaste activiteit · 2–5 uur/week
Vanuit huis
Coördinator boodschappenhulpdienst
Zorg jij ervoor dat iemand de boodschappen doet? Dan maak jij het verschil voor je buurtgenoten in Vleuten-De Meern en Haarzuilens.Geplaatst door Stichting WIL in je buurt (WIL)

Foto's