Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Vrijwilliger Griftpark online

Vacature · 3–6 uur/week
Van Swindenstraat, 3514 XV Utrecht, Nederland
Festival
#25414
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Vrijwilliger-Griftpark-online/25414 om je aan te melden
SamenvattingVind jij het leuk om anderen te ontmoeten en in gesprek te gaan met mensen rond het Griftpark? Wordt vrijwilliger bij dialooggroep Griftpark online!
Uitgebreide omschrijving

Vind jij het leuk om in gesprek te gaan met mensen, initiatieven en organisaties rond het Griftpark? In contact te komen met mensen, anderen te ontmoeten, thema's te bespreken? Vind je het leuk om online dialoogbijeenkomsten mee voor te bereiden, deelnemers te werven, gesprekken te (leren) begeleiden? We zijn op zoek naar versterking van de online dialooggroep Griftpark. Van studenten tot senioren, werkenden en werkzoekenden. Iedereen is welkom! 

Je brengt mensen rond het park met elkaar in gesprek rond thema's die leven. En helpt ze online met elkaar in gesprek te gaan.

Mogelijke taken:

  • online dialoogbijeenkomsten voorbereiden rond thema's die leven, actueel zijn;
  • geinteresseerden zoeken, vinden, benaderen, ontvangen en welkom heten, met partners en vrijwilligers 
  • evt. vragen bij het thema voorbereiden en een dialoogtafel (leren) begeleiden
  • opbrengsten van bijeenkomsten in woord en beeld brengen, evt. delen via sociale media 
  • bijeenkomsten evalueren en nieuwe thema's verkennen

Ons aanbod

iets betekenen voor Utrechters, stad-, wijk- en buurtgenoten

- de stad, wijk, buurt en andere mensen beter leren kennen

- een rijk netwerk en leuk team van betrokken Utrechters/organisaties;

- begeleiding bij de uitvoering van je werkzaamheden;

- de mogelijkheid tot het volgen van trainingen en workshops.

De functie is bij uitstek geschikt voor ouderen, nieuwkomers, studenten, heroriënterenden en werkzoekenden. 

Meer weten?

Kijk op de site voor meer informatie over Utrecht in Dialoog. Heb je interesse of wil je meer weten? Schrijf je in voor een dialoogbijeekomst om kennis te maken met de methodiek en mensen en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
·
#25414
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Vrijwilliger-Griftpark-online/25414 om je aan te melden