Maatjesproject De Hoogstraat Revalidatie


Contactpersoon
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Hoogstraat-Revalidatie/activiteiten/Maatjesproject-De-Hoogstraat-Revalidatie/80093 om je aan te melden
Samenvatting
Als maatje geef je een revalidant tijdelijk wat extra aandacht door samen tijd door te brengen of activiteiten te ondernemenUitgebreide omschrijving
Als maatje geef je een revalidant tijdelijk wat extra aandacht door samen tijd door te brengen of activiteiten te ondernemen
De pluspunten
- Je hebt een zinvolle vrijetijdsbesteding;
- Je betekent iets voor een ander;
- Je levert een belangrijke bijdrage aan de gastvrijheid binnen De Hoogstraat Revalidatie;
- Je maakt onderdeel uit van een unieke, maatschappelijk betrokken organisatie.
Wat ga je doen?
Als maatje geef je een revalidant tijdelijk wat extra aandacht door samen tijd door te brengen of samen iets te ondernemen. Dit kan een wandeling door het park zijn, een spelletje doen, samen een kop koffie drinken, of iets anders wat de revalidant leuk lijkt. De invulling van het contact bepaal je samen met de revalidant. Soms kan een betrokken behandelaar ook wat ideeën geven om samen te doen. De contactmomenten vinden 1- of maximaal 2 keer per week plaats. Dit kan doordeweeks overdag zijn, in de vroege avonduren of in het weekend. Uiteraard gaat dit in overleg.
Wat zoeken wij in jou?
- Je vindt het leuk om iets voor een ander te betekenen;
- Je bent sociaalvaardig en sluit je makkelijk aan bij verschillende soorten mensen;
- Je bent ondernemend en enthousiast en in staat om een gezellige sfeer te creëren;
- Je beheerst de Nederlandse taal;
- Je woont in Utrecht;
- Je bent representatief;
- Je hebt affiniteit met revalidatie.
De vrijwilligersfunctie
Je hebt maximaal 2 contactmomenten per week met de revalidant. De dag en het tijdstip bepaal je samen in overleg. Dit kan ook in het weekend of ’s avonds tot uiterlijk 21.00 uur zijn.
Vrijwilligerswerk bij De Hoogstraat Revalidatie
De Hoogstraat Revalidatie helpt kinderen, jongeren en volwassenen verder bij de gevolgen van een aandoening, ongeval of ziekte, zodat zij weer optimaal mee kunnen doen in de maatschappij. Vrijwilligerswerk doen bij De Hoogstraat Revalidatie betekent vrijwilligerstaken uitvoeren in een aantrekkelijk werkklimaat met enthousiaste mensen die in een informele sfeer samenwerken om het verblijf van de revalidant zo optimaal mogelijk te maken. Dit doe je door gastvrij te zijn, goed te luisteren en aan te sluiten bij revalidanten, medewerkers en jouw collega-vrijwilligers.
Ons aanbod
Als je bij De Hoogstraat Revalidatie vrijwilliger bent, bieden wij jou:
- Een leuke vrijwilligersfunctie in een mooi bedrijf;
- Reiskosten op basis van 2e klasse openbaar vervoer;
- Gratis sportmogelijkheden op vaste tijden, zoals yoga, fitness en zwemmen.
Kom verder en maak kennis
Ben je enthousiast en wil je meer informatie, of wil je reageren? Dan kun je contact opnemen met Anne Merkies, vrijwilligerscoördinator van De Hoogstraat Revalidatie.
🗣️ Beheersing van het Nederlands
Over De Hoogstraat Revalidatie
Bij De Hoogstraat revalideren volwassen en kinderen met complexe en vaak blijvende problemen van het houdings- en bewegingsapparaat of van bewegingsvermogen, communicatie, cognitie of gedrag als gevolg van neurologische aandoeningen.
Wij zijn de ketenspecialist die de behandeling van de patiënt in de acute fase na een ziekte of ongeval verbindt met zijn toerusting naar hernieuwde zelfredzaamheid. Voor kinderen met een aangeboren aandoening betekent dit dat we vanaf de vroege jaren van ontwikkeling en groei een maximale inzet plegen om de ontplooiingsmogelijkheden van het kind ten volle te benutten.
Wij werken steeds gezinsgericht. Partner, ouders, kinderen en/of vrienden bieden de patiënt kracht en ondersteuning. Hun informatie en hun inzichten kunnen onze professionele mogelijkheden richten en versterken en ook voor hun eigen vragen kunnen zij een beroep doen op onze kennis en mogelijkheden.
Op elke plek in het netwerk bieden wij oog en oor voor de wensen van de patiënt en zijn naasten. Wij hebben de kennis en ervaring die nodig is om jong en oud door adequate informatie, doelgerichte behandeling, stevige training en slimme (technische) aanpassingen, langs de kortste weg naar een zo groot mogelijke zelfredzaamheid te helpen.
Wij kunnen dit uitvoeren door middel van de ondersteuning van de vrijwilligers.