Navigatie overslaan
Vrijwilligers informatiepunt door studenten van de hogeschool Utrecht

Wij zijn VIP!

VIP staat voor Vrijwilligers Informatiepunt en is opgericht voor studenten door studenten. Het is een samenwerking tussen de Hogeschool Utrecht en de Vrijwilligerscentrale Utrecht.


Wij helpen studenten bij het vinden van vrijwilligerswerk. VIP brengt vrijwilligerswerk onder de aandacht bij studenten en benadrukt het maatschappelijke belang hiervan. We zijn zelf heel enthousiast over vrijwilligerswerk, kennen de sociale kaart van Utrecht goed en helpen anderen graag in hun zoektocht!


Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Ook aan de slag om Utrecht nóg mooier te maken? Stap uit je bubbel!

Vrijwilligers informatiepunt voor studenten door studenten

Ontmoet het VIP team

Normaal gesproken is VIP te vinden in lokaal PL101-1331 aan de Padualaan 101 op de Uithof, maar vanwege Corona is de HU gesloten. We helpen je graag op afstand! Als je ons een mailtje stuurt, plannen we een afspraak in voor een persoonlijk adviesgesprek. We denken graag met je mee!

Julia
Julia[email protected]VIP matcher
Brent
Brent[email protected]VIP matcher
Sesai
Sesai[email protected]VIP matcher

Laat je inspireren!

Sesai (22)

Afgelopen studiejaar heb ik mij aangemeld voor het maatjesproject. Dit project gaf mij de mogelijkheid om in contact te komen met een andere doelgroep namelijk een basisschoolkind. Dankzij de methodieken van mijn studie 'Social Work' ging het mij goed af. Het leuke van vrijwilligerswerk is dat je er veel van leert en ervaring op doet. Je neemt een kijkje in het leven van een ander waardoor je niet alleen kennis opdoet omrent diversiteit, maar ook vanuit een ander perspectief leert kijken. Kortom een geweldige ervaring en ik raad ieder ander aan om vrijwilligerswerk uit te proberen!

Annélène (22)

Mensen die vrijwilliger zijn, doen dit vanuit een intrinsieke motivatie. De verhalen hierachter zijn vaak erg inspirerend. Door vrijwilligerswerk te doen heb ik veel hartelijke en inspirerende mensen ontmoet. 

Sering (26)

Vrijwilligerswerk bij Enik Recovery College, is voor mij de manier om mijn eigen ervaring in te zetten in het kader van Social Work (studie). Op deze manier kan ik het geleerde gelijk toepassen in de praktijk. En ook vanuit de praktijk, breng ik weer nieuwe inzichten/perspectieven mee, waardoor ik de ontwikkeling van het beroepswerkveld mogelijk kan versterken. Ook breid ik op deze wijze mijn netwerk uit en leer ik waar mijn interesses liggen. Dit is heel waardevol!

Misha (20)

Ik ben op vrijwillige basis actief als maatje voor jongeren tussen de 6 en 18 jaar! Ik ben graag met kinderen en jongeren in contact. Dit vrijwilligerswerk biedt me deze optie. Doordat iedereen een andere hulpvraag heeft zijn de dingen die ik met mijn maatjes doe heel divers. Ik ben maatje van twee zusjes van verschillende leeftijden waarmee ik een keer per week buiten speel of ondersteun bij huiswerk. Daarnaast help ik jongeren met psychische problematiek. Ik doe dit met veel liefde en heb de ervaring dat maatjesprojecten erg dankbare projecten zijn. Je kunt mensen helpen, maar het is ook gewoon gezellig en flexibel, ideaal voor studenten dus! Ik zou dit vrijwilligerswerk zeker aanraden!


Powered by Deed‌mob Tools ·