Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar ...

Kunst & cultuurWelzijnBuurt & omgeving
Deel
Vrede doorgeven in de Domkerk

Vrede doorgeven in de Domkerk

Evenement · 17 sep 2018, 13:00 - 15:30
Achter De Dom 1, 3512 JN Utrecht, Netherlands
Kunst & cultuurNatuur & MilieuSport & Recreatie
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
Utrecht in Dialoog
#26515
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Vrede-doorgeven-in-de-Domkerk/26515 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Tijdens de Vredesweek staan er op maandagmiddag 17 september 2018 om 13:00 uur  dialoogtafels klaar in de Domkerk. Iedereen is van harte welkom!

‘Vrede doorgeven….’, het thema voor de dialoog, sluit aan bij het thema van de Vredesweek 2018: ‘Generaties voor Vrede!‘. Hoe werd vrede aan je doorgegeven, wat gebeurde er, wat betekent het voor je? Hoe kunnen we vrede doorgeven?

Aanmelden kan hier: http://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/vrede-doorgeven/

Programma

Na een korte introductie op het thema luisteren we naar elkaars ervaringen, dromen we met het oog op de toekomst en brengen we nieuwe mogelijkheden onder woorden.

13:00 Inloop
13:15 Kort voorprogramma met inspiratie op het thema
13:30 Aan tafels van 6 tot 8 personen in dialoog
15:15 Opbrengsten en inzichten delen
15:30 Informeel napraten

Vrede doorgeven…

Elke generatie heeft zijn of haar eigen verhaal in relatie tot oorlog, geweld en vrede. Verhalen van onmacht, pijn, verdriet en verhalen van hoop, moed, vergeving en een nieuwe toekomst. Iedere generatie heeft zijn eigen uitdagingen het hoofd te bieden en zoekt naar eigen wegen om in alle vrijheid vorm te geven aan het verlangen van vrede. In deze Vredesweek, zoeken we naar verbinding en solidariteit tussen verschillende generaties. Om van elkaar te leren hoe we vrede kunnen doorgeven, elkaar te bemoedigen en samen op te trekken op de weg van vrede. 

Wat is een dialoog?

Een dialoogtafel is een plaats waar zes tot acht personen met elkaar in gesprek gaan. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten, maar luister je naar elkaars ervaringen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
evenementen > Utrecht in Dialoog > Vrede doorgeven in de Domkerk

Over Utrecht in Dialoog

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar elkaar. Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en eenzaamheid in de samenleving tegen te gaan. Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten.