Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Iftar-dialoog: wie vertrouw je?

Event · 14 jun 2017, 19:30 - 23:00
Braziliëdreef 2, 3563 CK Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26461
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Iftar-dialoog-wie-vertrouw-je/26461 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op woensdag 14 juni 2017 vindt in Utrecht Overvecht een Iftar-dialoog plaats met als thema: Wie of wat vertrouw jij? Van 19:30 uur tot 23:00 uur in ZIMIHC Stefanus, Braziliëdreef 2.

Inloop om 19:30 uur met gitaarmuziek & zang van Overvechter Cathelijne van der Veen. Ter inspiratie lichten enkele Overvechters hun perspectief op Vertrouwen toe.

Om 20:00 uur gaan we aan tafels van 6 tot 8 personen in gesprek over het thema Wie of wat vertrouw jij?  De tafelgesprekken worden ingeleid en begeleid door Utrecht in Dialoog. 

De Iftar maaltijd start om 22:00 uur en wordt verzorgd door Resto VanHarte. Een Iftar is de maaltijd die moslims tijdens de vastenmaand direct na zonsondergang met elkaar en met niet moslims nuttigen. Kosten per maaltijd: € 7 of € 4 (met U-pas). Dieetwensen graag op het aanmeldformulier vermelden.

Programma

19:30   Ontvangst met live muziek
19:45   Welkom & inspiratie
20:00   Aan tafel in gesprek
21:45   Pauze
22:00   Iftar-maaltijd
23:00   Opbrengsten delen
23:30   Afsluiting

Wie of wat vertrouw jij?

Wat of wie vertrouw jij? Vertrouw je je (klein)kind, ouder, oma, docent, student, baas, medewerker, buurman, collega, maatje of je vriend(in)? Wat maakt dat je iets of iemand vertrouwt en wat betekent dat? En wat als je dat vertrouwen (even) kwijt bent? Of als iemand jou niet (meer) vertrouwt? Wat doe je dan? Vertrouw je erop dat het goed komt? Vertrouw je in iets dat groter is? Heb je ook een groter verlangen als het gaat om vertrouwen? Hoe ziet dat er uit en hoe kun je hier aan bouwen, zelf aan bijdragen?

Verschillende werelden

We gaan aan tafels in gesprek met Utrechters die we niet vanzelf tegenkomen, die in andere werelden leven. Met Utrechters die in deze tijd vasten en die dat op andere momenten doen of niet. Met Utrechters zonder werk en met teveel werk. Rijk en arm, jong en oud, tokkie en migrant, zwart en wit en iedereen daar tussenin en net weer even anders. Utrechters met en zonder vertrouwen in zichzelf, de buren, een grotere geheel en de toekomst.

Een openhartig gesprek

Een dialoog is een openhartig gesprek over ervaringen en dromen dat bijdraagt tot verbondenheid. Luisteren met aandacht en onderzoeken van de eigen oordelen zijn essenties van een dialoog. Door met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaar te luisteren maken we kennis met verschillende perspectieven en kunnen we elkaar verrijken. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord.  Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. Door een dialoog kun je tot nieuwe inzichten komen en andere betekenissen zien. We gaan aan tafels van 6 to 8 personen in gesprek onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders.

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Iftar-dialoog: wie vertrouw je?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26461
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Iftar-dialoog-wie-vertrouw-je/26461 om je aan te melden