Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar ...

Kunst & cultuurWelzijnBuurt & omgeving
Deel
Elkaar zien, alle kleuren

Elkaar zien, alle kleuren

Evenement · 21 jun 2018, 13:00 - 15:30
Jansveld 51, 3512 AK Utrecht, Netherlands
Kunst & cultuurNatuur & MilieuSport & Recreatie
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
Utrecht in Dialoog
#26496
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Elkaar-zien-alle-kleuren/26496 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

In het kader van het Midzomergracht Festival organiseren we samen met de Tussenvoorziening een dialoog over seksuele- en genderdiversiteit, met als thema ‘Elkaar zien, alle kleuren’. Iedereen is van harte welkom!

Voor meer informatie en aanmelden kan je hier terecht: http://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/elkaar-zien-alle-kleuren/

De Tussenvoorziening biedt opvang, woon- en financiële begeleiding aan mensen die in een kwetsbare situatie verkeren, en bestaat dit jaar 25 jaar. Een mooi moment om bezoekers, medewerkers, buren, en Utrechters in het algemeen uit te nodigen voor een dialoog op locatie van het Smulhuis, een eetgelegenheid voor dak- en thuislozen in Utrecht.

Programma
13.00 Inloop
13.15 Kort voorprogramma ter inspiratie op het thema
13.30 Aan tafels van 6 tot 8 personen in dialoog
15.15 Opbrengsten en inzichten delen
15.30 Informeel napraten

Wat je ziet is niet altijd wat het lijkt. En wat het lijkt, is niet altijd wat het is. Aan de hand van iemands uiterlijk, gender of seksuele identiteit, trekken we al heel snel en vaak onbewust conclusies over wie deze persoon is. Soms kloppen die conclusies, maar ze kunnen ook de plank helemaal misslaan. Het is waardevol om verder te kijken dan de eerste aanblik en de ander écht te zien; als mens, met een eigen verhaal en eigen gedachten.

Wanneer werd jij gezien door je collega, partner, vrienden, cliënt, hulpverlener, op straat, op je werk? Hoe kan jij de ander écht zien? Hoe zou je je meer gezien voelen? Wat is daar voor nodig?

Door naar elkaar te luisteren, ervaringen en dromen te delen worden verschillen en overeenkomsten zichtbaar. Met als effect meer oog voor elkaar, voor kwetsbaarheid en meer ruimte en waardering voor verschillen in de manier waarop we leven en liefhebben.

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
evenementen > Utrecht in Dialoog > Elkaar zien, alle kleuren

Over Utrecht in Dialoog

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar elkaar. Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en eenzaamheid in de samenleving tegen te gaan. Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten.