Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Niet iedereen kan of wil thuis sterven. In dit geval zijn mensen in de laatste weken van hun leven welkom in het hospice.

Bij Stadshospice Utrecht is er plaats voor zes ernstig zieke mensen met een ...

WelzijnOuderen
Goede gezondheid en welzijnPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Deel
MINI SYMPOSIUM

MINI SYMPOSIUM

Evenement · 2 nov 2017, 19:00
Kanaalweg 91, 3533 CK Utrecht, Netherlands
WelzijnOuderen
Dit evenement is verlopen
Deel evenement
Stadshospice Utrecht
#26476
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stadshospice-Utrecht/activiteiten/MINI-SYMPOSIUM/26476 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Elke cultuur heeft haar eigen gewoonten hoe om te gaan met de laatste fase van het leven. Welke verschillen zijn dat en hoe kunnen we bruggen slaan, zodat we wel cultuursensitieve zorg bieden?

• welke woorden gebruik je (niet)?
• welke dilemma’s kom je tegen?
• realiseer je je wel dat het voor mij heel anders kan zijn?

In de interactieve bijeenkomst zijn vragen uit de zaal welkom! Iedereen met belangstelling voor het onderwerp is van harte uitgenodigd, zowel vanuit beroepsmatig perspectief als persoonlijk.

Sprekers:
Mualla Kaya is  (islamitisch) geestelijk verzorger, werkzaam in zorginstellingen.
Gudule Boland is werkzaam bij Pharos, project ‘In gesprek over leven en dood’ – palliatieve zorg voor niet-westerse migranten.

Aanmelden is gewenst: voor 26 oktober via [email protected]

Hoe kom ik er?

Dit evenement is verlopen
Deel evenement

Over Stadshospice Utrecht

Niet iedereen kan of wil thuis sterven. In dit geval zijn mensen in de laatste weken van hun leven welkom in het hospice.

Bij Stadshospice Utrecht is er plaats voor zes ernstig zieke mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden. Onze vrijwilligers zijn 24 uur per dag, zeven dagen in de week aanwezig. Zij ondersteunen onze gasten en hun naasten in de dagelijkse zorg zoals je thuis ook zou doen. Voor medische zorg is de huisarts verantwoordelijk en is er dagelijks een verpleegkundige in huis.

Om de huiselijke sfeer in het hospice zoveel mogelijk te garanderen, is er gekozen voor vrijwilligers die zowel de huishoudelijke taken op zich nemen als zorg – en begeleidende taken. “Er zijn” is de basis. Er is geen medische kennis nodig om dit werk te kunnen doen. Wel een groot hart en respect voor onze gasten en het proces dat zij doormaken. Vrijwilligers worden ondersteund door de coördinatoren en krijgen een scholing.

Wij vragen van vrijwilligers dat zij wekelijks inzetbaar zijn, waarvan eens per vier weken een nacht.