Navigatie overslaan

E-Learning

Wat kan ik verwachten?

Op deze website hebben wij een overzicht gemaakt van gratis e-learning-modules die interessant zijn voor vrijwilligers. Van het werven van vrijwilligers tot gespreksvaardigheden of omgaan met een licht verstandelijke beperking. We hebben bijna vijftig modules verzameld.

De modules zijn ingedeeld in verschillende categorieën, zoals video, e-learning, online artikelen en online cursussen. Ook kun je gelijk zien hoe lang een onderdeel duurt. Om het nog gemakkelijker te maken kun je deze site doorzoeken. Dit doe je in het zoekbalkje aan de rechterbovenkant van je scherm. Soms worden niet direct alle e-learnings zichtbaar. Klik dan op ‘Show more’ onderaan. Veel leerplezier!

Zelf een e-learning maken?

Voor veel organisaties is het een uitdaging om de kennis van ervaren mensen over te dragen aan nieuwe vrijwilligers. Een e-learning kan een uitkomst zijn om deze kennis binnen je organisatie voor een langere periode veilig te stellen, op een voordelige en eenvoudige wijze.


Met een e-learning kun je je vrijwilligers kennis en vaardigheden bijbrengen op afstand, via hun eigen computer of smartphone. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een online cursus, een webinar, een forum of als voorbereiding of aanvulling op een training.


Elke organisatie is anders. Wij kunnen je helpen wegwijs te worden in de mogelijkheden die e-learnings jouw organisatie bieden. We gaan graag met je in gesprek over de doelen die je voor ogen hebt, de e-learnings die hier het meest geschikt voor zijn, de techniek die nodig is en zelfs over de opzet en inhoud van je e-learning.


We hebben al meerdere organisaties ondersteund bij het maken van een e-learning. Wil je ook in gesprek over e-learning? Neem contact met ons op: [email protected] of 06 8215 9358

Contactpersoon

Noortje van der Meer
Noortje van der Meeradviseur vrijwillige inzet
ma, di, wo, do
[email protected]
Mogelijkheden van e-learning

De mogelijkheden van e-learning

Mariëlle van Rooij van Taal Doet Meer: 'Taal Doet Meer is samen met VC Utrecht de mogelijkheden van e-learning aan het verkennen, naast onze fysieke trainingen en workshops. We willen een stap zetten in het online leren door voorkennis aan te bieden, kennis uit te wisselen en de mogelijkheid te bieden te leren in eigen tempo.'

Workshops

Workshops

Behalve via e-learning is er ook via ons workshopprogramma veel te leren voor Utrechtse vrijwilligers. Jaarlijks bieden we zo'n 70 gratis workshops aan, verdeeld over de thema's vrijwilligers werven, begeleiden, fondsenwerving, communicatie en persoonlijke en organisatieontwikkeling. Het programma is iedere maand anders.

eigen e-learning maken?

Eigen e-learning maken?

Eigengemaakte e-learnings kunnen vrijwilligersorganisaties veel bieden: een mogelijkheid om (nieuwe) vrijwilligers direct te trainen, behoud van kennis van vertrekkende vrijwilligers en het creëren van ruimte om ervaringen te bespreken tijdens fysieke bijeenkomsten. Gelukkig hoeft het maken van een eigen e- learning niet lastig of duur te zijn. Er bestaan online programma's waarmee je een eenvoudige e-learning kunt maken, zonder programmeerkennis.

Suggesties?

Suggesties?

We proberen op deze pagina een zo compleet mogelijk overzicht te bieden van e-learnings die interessant zijn voor vrijwilligers. Dat lukt ons echter niet alleen! Omdat er continu nieuwe e-learnings bij komen en wij waarschijnlijk ook dingen over het hoofd zien, worden we graag getipt. Ken jij dus een e-learning, online video of cursus die nog ontbreekt? Laat het ons weten! Bel of mail Noortje. Dat kan via: [email protected] of 06 - 8215 9358.


Powered by Deed‌mob Tools ·