Taal

In Nederland is ongeveer 10% van de bevolking laag geletterd. Deze mensen ondervinden vaak veel problemen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun (klein)kinderen niet voorlezen, geen offerte opvragen voor de schilder of hun OV-chipkaart opladen. 

Taal voor het Leven is een landelijk programma dat deze laaggeletterden probeert te bereiken en hen naar een hoger lees –en schrijfniveau wil tillen. Hiervoor wordt er samen gewerkt met vrijwilligersorganisaties en professionals. 

In het kader van dit project koppelt de Vrijwilligerscentrale Utrecht taalvrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Op deze manier worden laaggeletterden zo goed mogelijk bereikt en geholpen. We werven nieuwe vrijwilligers, ondersteunen bestaande vrijwilligers en versterken de bestaande vrijwilligersorganisaties. 

Wil je dus vrijwilligerswerk doen met taal? Bel (030 - 231 22 89) of mail ons! Er zijn zeer veel mogelijkheden: van persoonlijke taalcoach tot het lesgeven aan groepen en van het werken met kinderen tot het werken met ouderen. Laaggeletterdheid is wijder verspreid dan de meeste mensen denken!

Praktijkvoorbeeld

 

 

 

 

 

 

 

 

  Het begint met Taal maakte een filmpje over taalvrijwilligerswerk.
  Daar kan bijvoorbeeld ook een bezoek aan de vacaturebank bij horen.