Navigatie overslaan
Open Dag Johannes Hospitium

Open Dag Johannes Hospitium

Evenement · 13 okt 2018, 11:00 - 14:00
Kloosterweide 2, 3451 VN Vleuten, Netherlands
Welzijn
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
Johannes Hospitium Vleuten
#26521
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Johannes-Hospitium-Vleuten/activiteiten/Open-Dag-Johannes-Hospitium/26521 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Op zaterdag 13 oktober heeft het Johannes Hospitium in Vleuten een open dag van 11 tot 14 uur. Je bent welkom voor een kop koffie en een rondleiding. Van 12 tot 13 uur geeft de vrijwilligerscoördinator  informatie aan belangstellenden over vrijwilligerswerk in het hospitium.

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement

Over Johannes Hospitium Vleuten

Johannes Hospitium Vleuten:

'Even heel dichtbij de ander staan'

Op een rustige plek, midden in Vleuten ligt het Johannes Hospitium. Het hospitium biedt mensen in hun laatste levensfase een gastvrij en comfortabel verblijf met deskundige verzorging en begeleiding. In een veilige, vertrouwde omgeving geeft het de gast en zijn naasten de gelegenheid in alle rust en op een persoonlijke wijze afscheid te nemen. In het Johannes Hospitium is plaats voor acht gasten. Elke gast heeft een ruime eigen kamer met terrasje en uitzicht op de tuin. Het Hospitium zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van vrijwilligers!
“Onze vrijwilligers doen er alles aan om mensen in de laatste fase van hun leven op een liefdevolle manier te geven wat zij nodig hebben,” vertelt de vrijwilligerscoördinator. “Dat kan op verschillende manieren. Er zijn vrijwilligers die de verpleegkundigen assisteren bij de verzorging, zij helpen de gasten met douchen, aankleden en eten etc. Ervaring in de zorg is hiervoor niet nodig. Daarnaast zijn er vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer bezoekers ontvangen, de telefoon beantwoorden en zorgen voor koffie. Ook onze prachtige tuin wordt door vrijwilligers onderhouden. Kookvrijwilligers verzorgen de maaltijden voor onze gasten. Onze vrijwilligers zijn erg betrokken, er is overleg en begeleiding. Er worden cursussen aangeboden en een eigen koor zingt onder andere bij herdenkingsbijeenkomsten. Mensen vragen vaak of het werk niet zwaar is. Natuurlijk is het intens, maar sterven hoort bij het leven en in het Hospitium wordt vooral ook geleefd. Juist in een fase waarin mensen het leven loslaten. Er is naast verdriet ook ruimte voor fijne herinneringen en plezier. Dat maakt het vrijwilligerswerk zo mooi om te doen, je mag even heel dichtbij de ander staan”.

Powered by Deed‌mob Tools ·