Skip Navigation
Over ons

COSBO Stad Utrecht is een stichting die de belangen van ouderen in de stad Utrecht behartigt. Ruim 10 procent van de inwoners van Utrecht is ouder dan 65 jaar. COSBO houdt zich vooral bezig met...

Gezondheid & WelzijnOuderenhulp
Deel

Bestuurslid bij COSBO

Vacature · 1–2 uur/week
3527 GV, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#25789
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/COSBO-Stad-Utrecht/activiteiten/Bestuurslid-bij-COSBO/25789 om je aan te melden
SamenvattingBelangenbehartigingsorganisatie voor ouderen zoekt bestuursleden. Geen uitvoerende taken, vooral toezichthoudende rol.
Uitgebreide omschrijving

Stichting COSBO-Stad-Utrecht, sinds 1975 de belangenbehartiger voor ouderen in de gemeente Utrecht, zoekt een nieuw bestuurslid (m/v) met verstand van financien, die tevens enige ervaring heeft met het besturen van kleine stichtingen. Hij/zij woont ook in de gemeente of in de directe omgeving van Utrecht.

COSBO is ooit opgericht door de lokale afdelingen van de ouderenbonden ANBO, KBO en PCOB. Sinds 2016 functioneert COSBO formeel onafhankelijk van deze organisaties. Momenteel bestaat het bestuur uit vijf leden. De contacten met verschillende ledenorganisaties voor ouderen in Utrecht worden goed onderhouden, inclusief migrantenzelforganisaties. De financiering van de stichting is grotendeels afhankelijk van subsidieverlening door de gemeente. 

COSBO beschikt over een bureau met vier beroepskrachten (2,1 Fte), waaronder een directeur. Het bestuur, dus ook de penningmeester, wordt niet belast met uitvoerend/dagelijks werk, maar bepaalt de strategie en stuurt aan op hoofdlijnen. Thema’s waaraan wij hoofdzakelijk werken zijn informatievoorziening, zorg, wonen, welzijn en geldzaken, in nauwe samenwerking met diverse partners in de stad. Kennis van het sociaal domein en het politieke speelveld is een pré.

Het bestuur vergadert ca 7 keer per jaar (op het kantoor in de wijk Kanaleneiland) en er zijn een paar bijeenkomsten per jaar met vrijwilligers en bureaumedewerkers. Het bestuurslidmaatschap bij COSBO vergt dus geen grote tijdsinvestering. Vanaf 2020 eindigt de bestuurstermijn van de huidige penningmeester, dus het zou fijn zijn bijtijds een opvolger te vinden. Wilt u geen penningmeester zijn, maar wel lid van het bestuur, dan is dat ook mogelijk. 

Bestuurswerk bij COSBO is onbezoldigd. Eventuele onkosten kunnen wel worden vergoed.

Interesse? Mail uw CV en motivatie naar via onderstaande roze knop. Na een eerste kennismaking is het mogelijk om een tijdje als gast mee te draaien in het bestuur. Het besluit om bestuurslid te worden hoeft u dus niet meteen te nemen!

Hoe kom ik er?
Over COSBO Stad Utrecht
COSBO Stad Utrecht is een stichting die de belangen van ouderen in de stad Utrecht behartigt. Ruim 10 procent van de inwoners van Utrecht is ouder dan 65 jaar. COSBO houdt zich vooral bezig met informatievoorziening over/voor ouderen, het beleid rond wonen, zorg en welzijn en armoede. Er zijn nauwe contacten met lokale ouderenbonden en migrantenorganisaties. COSBO heeft een kantoor met vier betaalde medewerkers (2 Fte) en daarnaast zijn er tientallen ouderen op vrijwillige basis actief.
Deze vacature is verlopen
#25789
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/COSBO-Stad-Utrecht/activiteiten/Bestuurslid-bij-COSBO/25789 om je aan te melden