Skip Navigation
Over ons

BuurtBuik bereidt heerlijke en gratis maaltijden van overvloedig eten van supermarkten, winkeliers en horeca. Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op en koken er gezamenlijk een lekker diner...

Milieu & DuurzaamheidGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Bestuurslid BuurtBuik

Vacature · 4–6 uur/week · Start vanaf 1 sep 2020
Gambiadreef 60, 3564 ES Utrecht, Netherlands
PlannenBestuurOndersteunend werk
Mensen begeleidenOrganiserenNederlandsLeiderschapTeamwork
Deze vacature is verlopen
#26888
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/BuurtBuik-Utrecht/activiteiten/Bestuurslid-BuurtBuik/26888 om je aan te melden
SamenvattingDuurzaam actief zijn naast je werk of studie? Ben jij een organisatorische held die wil strijden tegen voedselverspilling en voor een socialere samenleving? Ben
Uitgebreide omschrijving

Wat wij doen

In Nederland wordt veel voedsel weggegooid, terwijl er mensen in armoede en sociaal isolement leven en kinderen met honger naar school gaan. Daarvoor komt BuurtBuik in actie! We halen voedsel op bij supermarkten, restaurants en cateraars en organiseren met en voor buurtbewoners gratis gezellige maaltijden. Zo gaan we tegelijk voedselverspilling tegen en brengen we buurtbewoners samen.


Over BuurtBuik

Momenteel bestaat BuurtBuik zes jaar en zijn we actief in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. We geven elke week 2000 maaltijden weg met zo’n 150 vrijwilligers. De ambitie is om door heel Nederland dagelijks duizenden mensen een plek aan tafel te bieden. De organisatie groeit gestaag en daarom investeren we in professionalisering door opleidingstrajecten, ontwikkelen we onze werkprocessen zodat ze passen bij onze huidige fase en zoeken we stabiele partners en fondsen op schaal.


Functieomschrijving

Als bestuurslid bij BuurtBuik ben je deel van een groep mensen die gezamenlijk zorgen dat een BuurtBuik locatie elke week weer kilo’s voedsel kan redden. Je komt geregeld als bestuur samen om te vergaderen en te kijken hoe je BuurtBuik verder kan laten groeien. Hoe groter je inzet, hoe meer impact je kan maken met en binnen BuurtBuik! Je bent samen met de rest van het bestuur verantwoordelijk voor alle activiteiten op buurtniveau, zoals logistiek, werving, planning en organisatie. Daarvoor onderhoud je contacten met leveranciers, maatschappelijke instanties maar vooral met de vrijwilligers. Gedurende de maand draai je één of twee middagen als dagcoördinator naast je activiteiten als bestuurslid. Je functioneert als aanspreekpunt voor vrijwilligers en eters, bent verantwoordelijk voor het verloop van de dag en denkt na over hoe alles nog beter kan lopen.


Weten waar je het voor doet 

BuurtBuik biedt de kans om deel uit te maken van een groeiende maatschappelijke beweging en een groep mensen met passie voor hun missie. Je hebt veel verantwoordelijkheid, een uitdagend takenpakket en krijgt toegang tot een verstrekkend netwerk van bedrijven, overheid en maatschappelijke instellingen. Als je binnenloopt tijdens een van de maaltijden, weet je meteen waar je het voor doet.


Jij bent iemand met…

  • Affiniteit met voedselproblematiek of sociale cohesie
  • Een pro-actieve, ondernemende instelling
  • Plezier in werk en samenwerken met medebestuurders
  • 4-6 uur per week beschikbaar voor minimaal een jaar, flexibel in te delen
Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Hoe kom ik er?
Over BuurtBuik Utrecht
BuurtBuik bereidt heerlijke en gratis maaltijden van overvloedig eten van supermarkten, winkeliers en horeca. Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op en koken er gezamenlijk een lekker diner van. Elke keer een creatieve uitdaging: je weet immers nooit wat de opbrengst van de dag zal zijn! Als het eten gereed is, is iedereen die wil welkom om aan tafel aan te schuiven. Want naast lekker eten, draait het bij BuurtBuik vooral om de gezelligheid.
·
Deze vacature is verlopen
#26888
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/BuurtBuik-Utrecht/activiteiten/Bestuurslid-BuurtBuik/26888 om je aan te melden