Navigatie overslaan
Post | mei 2022 | Nieuws | 2 min lezen

St. Met je Hart is 500ste organisatie!

We heten Stichting Met je Hart welkom als 500ste organisatie op ons platform! MediaMaker Birgit Schuch ging langs bij een van de uitjes, deze keer in het Utrechts Archief.Wat doet Stichting Met je Hart Utrecht?  


"Kwetsbare ouderen met elkaar verbinden, dat is onze missie. Met heel ons hart slaan wij een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Dat doen we in Utrecht met ruim 60 vrijwilligers voor zelfstandig wonende ouderen uit alle wijken van de stad" vertelt Simone van der Sterren, coördinator vanuit het kernteam Utrecht. In september 2017 startte ze als vrijwilliger. Nu in de rol van coördinator is ze aanspreekpunt voor de vrijwilligers, de ouderen, de restaurants en het vervoer. "Het allermooiste van dit werk is de blijdschap die ik van de ouderen terugkrijg. Het ontroert me echt hoe blij mensen kunnen worden van contact."

 

De meeste vrijwilligers bij Met je Hart zijn 'stamtafelvrijwilligers': zij gaan met ouderen uiteten. Na een belletje naar de ouderen om ze uit te nodigen worden de ouderen desgewenst opgehaald en is de vrijwilliger gastheer of gastvrouw aan tafel. Daarnaast zijn er vrijwillige chauffeurs. "Die hebben we op dit moment écht nodig", benadrukt Simone. De chauffeur is een begeleider van deur tot deur, kent de oudere goed en weet precies wat hij/zij nodig heeft om het huis uit te gaan en weer thuis te komen. De chauffeur is dé schakel tussen het alleen thuiszitten en het mee kunnen doen met de activiteiten.


De eigenschappen voor een ideale 'Met je Hart' vrijwilliger zijn dan ook oog hebben voor wat een oudere nodig heeft, betrouwbaar en attent zijn.


Waarom heb je je ingeschreven bij de Vrijwilligerscentrale Utrecht?  

 

"Ik kende VC Utrecht al. Ik heb al eens een cursus gedaan over eenzaamheid herkennen. Ik vind het heel mooi dat jullie bemiddelen tussen vrijwilligers en organisaties. Jullie bieden ook veel aan wat betreft begeleiding van organisaties. Er zijn workshops en cursussen voor organisaties én de vrijwilliger. Het feit dat mensen zich kunnen ontwikkelen via jullie, dat je er zelf nog meer uit kan halen als vrijwilliger behalve het vrijwilligerswerk zelf, vind ik erg waardevol. Wij hebben op dit moment vrijwillige chauffeurs nodig, dus vandaar dat ik Stichting Met je Hart heb aangemeld zodat we gebruik kunnen maken van jullie online vacaturebank. We hopen zo meerdere chauffeurs te vinden. In de bus is het altijd erg gezellig, dus dit moet ook een sociaal persoon zijn." 


Ben of ken jij iemand die Utrechtse ouderen naar leuke uitstapjes wil vervoeren (overdag of in de avonden?)  Bekijk dan hier de vacature voor chauffeurFoto's MediaMaker VC Utrecht | Birgit Schuch

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·