Navigatie overslaan

Begeleiding

Ons uitgangspunt is dat iedereen zich vrijwillig moet kunnen inzetten. Vrijwilligerswerk biedt een verbeterde kwaliteit van leven, structuur, contacten en een kans om mogelijkheden en kwaliteiten te benutten en vergroten.

Vrijwilligerswerk is iets anders dan dagbesteding. Bij vrijwilligerswerk kun je aan je eigen doelen werken, maar als vrijwilliger ben je er ook voor de vrijwilligersorganisatie, draag je bij aan de doelen van die organisatie, ben je vaak van betekenis voor anderen en leer je andere mensen kennen. Juist het van betekenis kunnen zijn, maakt vrijwilligerswerk zo waardevol én bevredigend om te doen.


Motivatie is heel belangrijk voor het doen van vrijwilligerswerk. Daarnaast is het van belang dat je betrouwbaar bent en je afspraken nakomt. Verder zijn er veel verschillen per vrijwilligersorganisatie en vrijwilligersfunctie. Bekijk daarvoor de vrijwilligersvacature of bespreek het met de organisatie in een kennismakingsgesprek.

Inspiratie

In dit magazine staan zes mooie verhalen van inspirerende vrijwilligers, met elk hun eigen reden om vrijwilligerswerk te gaan doen. Drie vluchtelingen, iemand die een dierbare verloor en het roer om wilde gooien, iemand die vast liep in haar werk en een ex-tbs’er vertellen over wat voor hen de meerwaarde van vrijwilligerswerk is. 

meerwaarde

Trajectbegeleider

Voor wie het moeilijk vindt om zelf de eerste stap te zetten, bieden we korte begeleiding bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Samen met een adviseur bekijk je welke ondersteuning en/of begeleiding wenselijk is om aan de slag te gaan als vrijwilliger. We helpen ook bij het contact met de organisatie en begeleiden zo nodig bij een kennismakingsgesprek. Ook voor Nieuwe Utrechters bieden we deze extra begeleiding aan.

Jobcoaching voor bijzondere vrijwilligers

Heb je uitgebreidere coaching en begeleiding nodig bij het vinden van vrijwilligerswerk en gedurende de inwerkperiode bij een vrijwilligersorganisatie? Dan is het aanbod van Wij3.0 en de Wilg wellicht passend.
bijeenkomst

Oriëntatiebijeenkomsten

We organiseren regelmatig oriëntatiebijeenkomsten voor mensen die op zoek zijn naar passend vrijwilligerswerk. 


Wil je graag dat er iemand met je meedenkt?

Onze vrijwilligers zoeken graag met je mee. Maak een afspraak via onderstaande link.

Contactpersonen

Peter van Baarzel
Peter van Baarzel[email protected]06 - 8263 8772
ma, di, vr

Powered by Deed‌mob Tools ·