Vrijwilligerswerk: ook voor jou!

Tappen, verven, ontwerpen, redden, klussen, zingen of inspireren? Wat ga jij doen om Utrecht nog mooier te maken? Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten.


Vind jouw vrijwilligerswerk in onze vacaturebank!


Maak een afspraak Onze vrijwilligers denken en zoeken graag met je mee. Misschien brengen ze je wel op een verrassend nieuw idee! Hier vind je onze openingstijden.

Bellen kan natuurlijk ook: 030 - 231 2289.
OriëntatiebijeenkomstenWe organiseren regelmatig bijeenkomsten voor mensen die op zoek zijn naar passend vrijwilligerswerk.

Hou hiervoor onze agenda in de gaten.
Extra begeleidingVoor wie het moeilijk vindt om zelf de eerste stap te zetten, bieden we korte begeleiding naar vrijwilligerswerk. Samen met een adviseur bekijk je welke ondersteuning wenselijk is om aan de slag te gaan. We helpen ook bij het contact met de organisatie.
Vrijwilligerswerk, iets voor jou!

Iets voor jezelf, iets voor een ander, iets voor de stad... Vrijwilligerswerk, iets voor jou! Lees inspirerende verhalen van Utrechtse vrijwilligers. Wat is voor hen de reden geweest om als vrijwilliger aan de slag te gaan?

Vinder: dé app voor vrijwilligerswerk

Met Vinder swipe je langs alle vacatures en vind je snel een mooie match! Sla je favorieten eenvoudig op en leg via de chatfunctie meteen contact met de organisatie waarin je bent geïnteresseerd. Wie weet begin jij morgen al als vrijwilliger!

Nieuwe Utrechters

We begeleiden asielzoekers en statushouders - mensen die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen en in het asielzoekerscentrum of zelfstandig wonen - bij het vinden van passend vrijwilligerswerk.

Interessant voor jou?

Handige informatieWat is een VOG? Wat is de maximale vrijwilligersvergoeding? Ben je verzekerd als je vrijwillig aan de slag gaat? De antwoorden op deze en nog veel meer goede vragen, zetten we voor je op een rijtje.
(Digi)TaalvrijwilligerswerkWil jij vrijwilligerswerk doen met taal? Mogelijkheden genoeg: van persoonlijke taalcoach tot het lesgeven aan groepen en van het voorlezen aan kinderen tot het huiswerk maken met ouderen.
WorkshopsBen je vrijwilliger in Utrecht? Doe mee aan onze gratis workshops voor vrijwilligers en hun organisaties. Bekijk het steeds wisselende aanbod en schrijf je vandaag nog in!

Meer dan 400 organisaties in Utrecht

Contactpersonen

Jes Kleijnenadviseur Nieuwe Utrechters
06 - 2264 7634
Gerdien van Tongerenadviseur
06 8245 5377

Vacatures voor Nieuwe Utrechters:

Vacature · 3–20 uur/week
Utrecht
(moes)tuinders gezochtHou je van buiten werken? Kom eens langs. Bij Food for Good werken we samen op de tuinderij.Geplaatst door Stichting de Wending | Food for Good
Vacature · 8–20 uur/week
Utrecht
Medewerker kringloop Sorteer & verkoopHet betreft werkzaamheden zoals sorteren van kleding, boeken en huisraad of helpen in één van onze kringloopwinkelsGeplaatst door Stg Kringloop Centrum Utrecht de ARM

(Digi)Taalvrijwilligerswerk:

Vacature · 4–6 uur/week
Utrecht
Taalcafé zoekt nieuwe coördinator!WelnU is opzoek naar een nieuwe coördinator. Je coördineert wekelijks het taalcafé en bent aanwezig bij de maandelijkse vergadering.Geplaatst door WelnU
Vacature · 2–3 uur/week
Utrecht
Buurtblinkers zoekt begeleiders voor Lombokse kinderen met een taalachterstandBen je enthousiast, sociaal en zou je kinderen met een taalachterstand een paar uur per week individueel willen begeleiden? Dan zoeken wij jou!Geplaatst door Buurtblinkers
Vacature · 2–3 uur/week
Utrecht
Taalcoaches gezocht o.a. in Zuilen, Overvecht, Hoograven en Kanaleneiland!Taalcoaching Nederlands geven aan iemand die het Nederlands niet als moedertaal heeft.Geplaatst door Taal Doet Meer