Vrijwilligerswerk: ook voor jou!

Tappen, verven, ontwerpen, redden, klussen, zingen of inspireren? Wat ga jij doen om Utrecht nog mooier te maken? Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten.


Vind jouw vrijwilligerswerk in onze vacaturebank!


Maak een afspraak

Onze vrijwilligers denken en zoeken graag met je mee. Misschien brengen ze je wel op een verrassend nieuw idee! In verband met de geldende maatregelen kunnen we je momenteel alleen telefonisch te woord staan. Maak een belafspraak via onderstaande link.

Soorten vrijwilligerswerk

Klaar om uit je bubbel te stappen en aan de slag te gaan? Dan ga je op zoek naar dé vacature voor jou! Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. We zetten een paar populaire en interessante sectoren voor je op een rijtje. Of doe een van de tests om te kijken wat bij je past!

Extra begeleiding

Voor wie het moeilijk vindt om zelf de eerste stap te zetten, bieden we korte begeleiding naar vrijwilligerswerk. Samen met een adviseur bekijk je welke ondersteuning wenselijk is om aan de slag te gaan. We helpen ook bij het contact met de organisatie.

Vrijwilligerspool

Laat organisaties weten waar jij bij kunt helpen en ontvang berichten van organisaties en mensen die hulp nodig hebben direct in je inbox!

Welk vrijwilligerswerk past bij jou?

Doe de talentscan en vind passende vacatures!

Vrijwilligerswerk, iets voor jou!

Iets voor jezelf, iets voor een ander, iets voor de stad... Vrijwilligerswerk, iets voor jou! Lees inspirerende verhalen van Utrechtse vrijwilligers. Wat is voor hen de reden geweest om als vrijwilliger aan de slag te gaan?

Vinder: dé app voor vrijwilligerswerk

Met Vinder swipe je langs alle vacatures en vind je snel een mooie match! Sla je favorieten eenvoudig op en leg via de chatfunctie meteen contact met de organisatie waarin je bent geïnteresseerd. Wie weet begin jij morgen al als vrijwilliger!

Nieuwe Utrechters

We begeleiden asielzoekers en statushouders - mensen die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen en in het asielzoekerscentrum of zelfstandig wonen - bij het vinden van passend vrijwilligerswerk.

Interessant voor jou?

Handige informatie

Wat is een VOG? Wat is de maximale vrijwilligersvergoeding? Ben je verzekerd als je vrijwillig aan de slag gaat? De antwoorden op deze en nog veel meer goede vragen, zetten we voor je op een rijtje.

(Digi)Taalvrijwilligerswerk

Wil jij vrijwilligerswerk doen met taal? Mogelijkheden genoeg: van persoonlijke taalcoach tot het lesgeven aan groepen en van het voorlezen aan kinderen tot het huiswerk maken met ouderen.

Academie

Ben je vrijwilliger, coördinator of bestuurder in Utrecht? Doe mee aan onze gratis workshops voor vrijwilligers en hun organisaties. Bekijk het steeds wisselende aanbod en schrijf je vandaag nog in!

Meer dan 500 organisaties in Utrecht

Contactpersonen

Jes Kleijnen[email protected]adviseur Nieuwe Utrechters
06 - 2264 7634
Peter van Baarzel[email protected]Adviseur
06 8263 8772

(Digi)Taalvrijwilligerswerk:

Structureel werk · 2–3 uur/week
Utrecht
Taalcoaches gezocht o.a. in Zuilen, Overvecht, Hoograven en Kanaleneiland!
Taalcoaching Nederlands geven aan iemand die het Nederlands niet als moedertaal heeft.Geplaatst door Taal Doet Meer
Structureel werk · 2–6 uur/week
Utrecht
Uw liefde voor taal en lezen overbrengen op kinderen op de basisschool?
Bent u 55-plus met een passie voor taal die kinderen graag in kleine groepjes met lezen of taaloefeningen helpt?Geplaatst door Stichting Leergaloos
Structureel werk · 2–3 uur/week
Utrecht
Taalles vrijwilligers gezocht
Houd jij van taal? Vind jij het leuk om anderen de Nederlandse taal te leren? Dan zoeken we jou!Geplaatst door Leger des Heils