Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Een huisdier neemt vaak een speciale, liefdevolle plaats in binnen het gezin. Maar wat als er onverwacht hoge dierenartskosten zijn die het gezin niet kan betalen?

Stichting Waarborgfonds Quidem ...

WelzijnBuurt & omgevingDierenwelzijn
Deel
secretaris Quidem Carus

secretaris Quidem Carus

Vaste activiteit · 1–3 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
Bestuur
WelzijnBuurt & omgevingDierenwelzijn
Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
stichting Waarborgfonds Quidem Carus
#25574
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/stichting-Waarborgfonds-Quidem-Carus/activiteiten/secretaris-Quidem-Carus/25574 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wij zoeken een bestuurslid dat meedenkt met de strategie en groei van de stichting en de rol van secretaris op zich neemt.

Uitgebreide omschrijving

Als bestuurslid denk je actief mee met het ontwikkelen van het bestuursbeleid en alle facetten van een jonge stichting. Je bent onderdeel van het dagelijks bestuur (het DB). Het DB beslist over de uiteindelijke toekenning bij aanvragen. Het bestuur vergadert ongeveer 1 keer in de 2 maanden (meestal in Utrecht). Je bent mede verantwoordelijk voor de strategie en de groei van de stichting, het bewaken van de uitvoering van het beleidsplan, het activiteitenplan, het financieel- en inhoudelijk jaarverslag. Je kunt als bestuurslid de balans bewaken tussen kritisch tegenspel en constructief samenwerken. Je kunt omgaan met vertrouwelijke informatie.

Als secretaris houdt je een algemeen overzicht op de uitvoering van procedurele zaken binnen het bestuur en de stichting. Praktische taken zijn o.a. het voorbereiden van de bestuursvergaderingen, het opstellen van de notulen en het bewaken van de Besluiten & Actielijst. Bij afwezigheid van de voorzitter kun je het voorzitterschap overnemen.

Taken en verantwoordelijkheden

Wij zoeken een gemotiveerd persoon die ons bestuur wil versterken:
- Ontwikkelen en bewaken van de bestuursbeleid
- Actief meedenken met alle facetten van een jonge, groeiende stichting, zowel op de vergadering als via e-mail tussen de vergaderingen door.
- Voorbereiden en notuleren vergaderingen en bewaken actiepunten
- Overnemen voorzitterschap bij afwezigheid voorzitter

Praktische informatie

- De functie is onbezoldigd. Het bestuur en haar vrijwilligers genieten geen vergoeding
- Het bestuur vergadert 1 x per 2 maanden, meestal in Utrecht, van 19:30 tot ongeveer 22:00 uur. Tussen de vergaderingen door informeert het bestuur elkaar over de lopende zaken of zaken waar een beslissing over genomen moet worden.
- De uitvoering van de diverse bestuurstaken neemt ongeveer 1 tot 2 uur tijd per week in beslag

Wat breng je mee

- Je bent in staat om de gegevens accuraat te verwerken en anderen scherp te houden op actiepunten.
- Je bent een teamspeler maar kunt ook zeker kritisch aankijken tegen de voorstellen.
- Je hebt al wat ervaring met bestuurswerk bij een stichting of bent bereid in deze rol te groeien en hier tijd in te steken (1-2 uur per week).
- Je bent integer en kunt goed met vertrouwelijke informatie overweg.
- Je bent vooral enthousiast en welwillend om te helpen.
- Je draagt dieren een warm hart toe
- Kennis over diergeneeskunde en/of minima is een pré

Wat bieden we jou

De mogelijkheid om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn binnen een team van enthousiaste dierenvrienden. Je doet bestuurlijke ervaring op en kunt jouw maatschappelijke betrokkenheid vermelden. Maar vooral de mogelijkheid om een bedrage te leveren aan het welzijn van dieren en hun eigenaren financieel te “ontzorgen”.

Wil je ons helpen het bestuur weer compleet te maken en er te zijn voor minima- huisdieren in nood? Of heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met de stichting Quidem Carus.

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Een huisdier neemt vaak een speciale, liefdevolle plaats in binnen het gezin. Maar wat als er onverwacht hoge dierenartskosten zijn die het gezin niet kan betalen?

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus helpt bij deze medische en onverwachte situaties. Samen met de dierenarts en andere dierenhulpverleners bekijken we de mogelijkheden en leveren onder voorwaarden een financiële bijdrage. Zieke of aangereden huisdieren worden zo weer beter en keren terug naar hun eigen leefomgeving. Terug naar het (minima)gezin waar het dier zoveel voor betekent. Ze zullen minder snel in een asiel terecht komen, blijven lopen met een kwaal of een spuitje krijgen.

Help ons huisdieren in medische nood helpen, wordt vrijwilliger en draag je steentje bij aan hun leed. STUUR ALSTUBLIEFT GEEN HULPAANVRAGEN VOOR UW HUISDIER via het e-mailadres van de Vrijwilligerscentrale, doe dit via het contactformulier op de website van Quidem Carus: www.quidemcarus.nl/aanvraag.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Penningmeester gezocht!
Vaste activiteit · 4-10 uur/maand
Utrecht
Penningmeester gezocht!
U-2B Heard! zoekt een nieuwe, enthousiaste penningmeester!Geplaatst door U-2B Heard!
Bestuursleden gezocht!
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Utrecht
Bestuursleden gezocht!
Heb jij hart voor sociale initiatieven en draag je hier graag in bij op een manier die bij jou past. Wij zijn op zoek naar jou! Geplaatst door Stichting Divers Werkt
Secretaris gezocht!
Vaste activiteit · Flexibele uren
Utrecht
Secretaris gezocht!
Heb jij hart voor sociale initiatieven en draag je hier graag in bij op een manier die bij jou past. Wij zijn op zoek naar jou!
Geplaatst door Stichting Divers Werkt
Financieel bestuurder / penningmeester
Vaste activiteit · 4-6 uur/maand
Utrecht
Financieel bestuurder / penningmeester
Stichting Bijzonder is in 2019 opgericht. We willen de komende jaren groeien. We zoeken een financiële bestuurder die dat samen met ons wil doen. Geplaatst door Stichting Bijzonder
Algemeen bestuurslid Vogelopvang Utrecht
Vaste activiteit · 1–4 uur/week
Utrecht
Algemeen bestuurslid Vogelopvang Utrecht
Een bestuurlijke uitdaging in Utrecht op het snijvlak van politiek, natuur, milieu en dierenbeschermingGeplaatst door Stichting Vogelopvang Utrecht
Algemeen bestuurslid gezocht!
Vaste activiteit · 1–2 uur/week
Utrecht
Algemeen bestuurslid gezocht!
Voor de nieuwe stichting De Speelboom zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurslid. U kunt zo snel mogelijk beginnen.Geplaatst door Speeltuin de Speelboom
Vind Workshops die bij jou passen
Mei17
Training Spaarkringbegeleider Cash2grow (2 dagen)
Workshop · 17 mei, 09:30 - 15:30
Utrecht
Training Spaarkringbegeleider Cash2grow (2 dagen)
In deze training leer je hoe een spaarkring werkt en hoe je de leden uitlegt hoe het werkt. Na de training kan je starten als begeleider van een spaarkring.Geplaatst door Cash2Grow
Mei28
Deelnemers begeleiden met een vluchtachtergrond
Workshop · 28 mei, 14:00 - 16:00
Utrecht
Deelnemers begeleiden met een vluchtachtergrond
Begeleid jij een kind of volwassen taalleerders met een vluchtachtergrond? En vraag jij je ook wel eens af wat je daar dan juist wel of niet over kunt vragen?Geplaatst door Taal Doet Meer
Jun6
Basistraining Taal Voor Het Leven 3
Workshop · 6 jun, 19:00 - 21:30
Utrecht
Basistraining Taal Voor Het Leven 3
Ben jij taalcoach, taalvrijwilliger of taalmaatje in Utrecht? En wil je meer weten over hoe je jouw cursist(en) goed kunt begeleiden?Geplaatst door Taal Doet Meer
Mei8
Parkeer je piekergedachten
Workshop · 8 mei, 14:00 - 16:00
Utrecht
Parkeer je piekergedachten
Leer in deze workshop omgaan met piekergedachten. Krijg praktische handvatten en tools om piekeren onder controle te krijgen.Geplaatst door VC Utrecht
Jun4
Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken
Workshop · 4 jun, 18:30 - 21:30
Utrecht
Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken
Mooie en leerzame workshop: Hoe herken je eenzaamheid en wat kan je eraan doen? Kom je ook naar deze waardevolle workshop?
Geplaatst door VC Utrecht
Jun14
Omgaan met LVB (Lichtverstandelijke beperking)
Workshop · 14 jun, 09:30 - 12:30
Utrecht
Omgaan met LVB (Lichtverstandelijke beperking)
Meer weten over hoe je het best kunt omgaan met mensen met een LVB? Geplaatst door VC Utrecht