Skip Navigation
Over ons

Een huisdier neemt vaak een speciale, liefdevolle plaats in binnen het gezin. Maar wat als er onverwacht hoge dierenartskosten zijn die het gezin niet kan betalen?

Stichting Waarborgfonds Quidem...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijn
Deel

Bestuurslid(leden)

Vacature · 2–4 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
Bestuur
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#24302
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/stichting-Waarborgfonds-Quidem-Carus/activiteiten/Bestuurslidleden/24302 om je aan te melden
SamenvattingBetrokken bestuurslid(leden) met frisse blik op besturen en een brede blik op het helpen van huisdieren gezocht. Je werkt van huis uit in in een team.
Uitgebreide omschrijving

Wij helpen huisdieren van mensen in de minima als onvoorziene medische situaties zich voordoen. Dat doen we door bij te dragen aan dierenartskosten die anders onmogelijk betaald kunnen worden. Huisdieren en de mensen die hun dieren liefhebben lijden daar anders onder. Onze huidige voorzitter gaat na zeven jaar enthousiasme en inzet voor huisdieren en hun liefhebbende eigenaren een nieuw pad bewandelen. Er ontstaat hierdoor ruimte voor één of twee nieuwe bestuursleden.

De functie

Als bestuurslid van Quidem Carus ben je intern- en/of extern een stem van onze stichting. Het bestuur zet onze stichtingsstrategie uit, evalueert- en valideert voorstellen, onderhoudt ons netwerk, werft- en verantwoordt ons als stichting naar fondsen en zit vergaderingen voor. Onze bedoeling is om ons bestuur te hervormen. Het nieuwe bestuur zal taken onderling bekijken en die naar ieders kracht verdelen. Als (nieuw) bestuurslid denk je actief mee met de koers die onze stichting binnenkort zal varen.

Dit ben jij

  • Betrokken en enthousiast over onze stichting en onze doelstellingen.
  • ​Kritisch op bestaande processen en doet voorstellen voor verbetering. Van belang is daarom dat je je als bestuurslid bewust bent van de blik van buiten naar binnen onze stichting.
  • Je hebt een frisse blik op de kwaliteit van besturen en een brede blik op het helpen van huisdieren van mensen in de minima.
  • Je kunt meedenken in alle facetten van de stichting met als doel de stichting verder te helpen.

Goed om te weten

  • Heb je zelf een specifieke taak/rol in gedachten? Laat het ons weten in je motivatie.
  • Het is fijn als je een bestaand netwerk hebt of het in je hebt om er een op te bouwen.
  • Ervaring is meegenomen maar zeker geen must. Belangrijker vinden wij betrokkenheid, enthousiasme en betrouwbaarheid.
  • Je kunt deelnemen aan interessante trainingen/cursussen.
  • We zijn twee keer per jaar als team welkom op de Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening. Dat is een gezellige, verrijkende en leerzame dag waar dierenhulpverleners elkaar ontmoeten.
  • We streven we ernaar om eens in de maand samen te komen voor overleg, meestal in de regio Utrecht (door de COVID-19 maatregelen is dit voorlopig digitaal via Microsoft Teams).

Ben je nog steeds enthousiast of ken je de dierenvriend die ons team graag komt verstekken? Ja? Reageer dan via onderstaande roze knop en stuur je beknopte motivatie en jouw wekelijkse beschikbaarheid op.

Hartelijk dank! Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over stichting Waarborgfonds Quidem Carus
Een huisdier neemt vaak een speciale, liefdevolle plaats in binnen het gezin. Maar wat als er onverwacht hoge dierenartskosten zijn die het gezin niet kan betalen?

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus helpt bij deze medische en onverwachte situaties. Samen met de dierenarts en andere dierenhulpverleners bekijken we de mogelijkheden en leveren onder voorwaarden een financiële bijdrage. Zieke of aangereden huisdieren worden zo weer beter en keren terug naar hun eigen leefomgeving. Terug naar het (minima)gezin waar het dier zoveel voor betekent. Ze zullen minder snel in een asiel terecht komen, blijven lopen met een kwaal of een spuitje krijgen.

Help ons huisdieren in medische nood helpen, wordt vrijwilliger en draag je steentje bij aan hun leed. STUUR ALSTUBLIEFT GEEN HULPAANVRAGEN VOOR UW HUISDIER via het e-mailadres van de Vrijwilligerscentrale, doe dit via het contactformulier op de website van Quidem Carus: www.quidemcarus.nl/aanvraag.
·
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#24302
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/stichting-Waarborgfonds-Quidem-Carus/activiteiten/Bestuurslidleden/24302 om je aan te melden