Skip Navigation
Over ons

Stichting Seguro biedt opvang aan dakloze kinderen, vrouwen en mannen zonder verblijfsrecht. Stichting Seguro zorgt voor tijdelijke opvang van de meest kwetsbare groep mensen die niet beschikt over de...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Mannelijk maatje gezocht voor één van onze kinderen

Vacature · 2–4 uur/week
2e Daalsedijk 2b, 3551 EJ Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#23794
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Seguro/activiteiten/Mannelijk-maatje-gezocht-voor-een-van-onze-kinderen/23794 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Waar zijn wij naar op zoek?

Eén van onze huizen is het vrouwenhuis Fanga Musow. Hier woont een 8-jarige jongen. Hij is als 3-jarige samen met zijn moeder naar Nederland gekomen en woont nu sinds anderhalf jaar bij ons. Positieve aandacht en het hebben van een voorbeeldfiguur (man) is wat hij nodig heeft.   

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een man die affiniteit heeft met kinderen. Wij zoeken iemand die 1x per week iets leuks met hem wil doen. Denk bijvoorbeeld aan voetballen, naar het park gaan, bioscoopje pakken. Betrouwbaarheid en langere beschikbaarheid is belangrijk. 

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Seguro
Stichting Seguro biedt opvang aan dakloze kinderen, vrouwen en mannen zonder verblijfsrecht. Stichting Seguro zorgt voor tijdelijke opvang van de meest kwetsbare groep mensen die niet beschikt over de benodigde documenten voor een geldig verblijf in Nederland. Kwetsbaar betekent dat deze mensen er lichamelijk en/of psychisch zo slecht aan toe zijn dat een verblijf op straat voor hen onmogelijk is.

Stichting Seguro biedt naast tijdelijke woonruimte ook een intensief traject van activering naar een nieuwe zelfstandige toekomst hier of elders in de wereld. Ook de juridische kansen worden onderzocht, zowel gericht op een verblijf in Nederland, als in een derde land of in het land van herkomst. Deze begeleiding is mogelijk dankzij de inzet van veel vrijwilligers, waaronder mentoren.

Voor veel mensen die geen recht hebben op een verblijfsvergunning, is terugkeer geen optie. Dat kan te maken hebben met hun gezinsleven, met langdurig verblijf, met ziekte of met een vluchtgeschiedenis. Het gevolg is dat velen gedwongen worden tot een leven in de illegaliteit, zonder opvang en zonder rechten. Zij mogen hier niet zijn maar kunnen ook niet terug naar hun land van herkomst. Dit leven is zwaar en maakt mensen, die krachtig waren, de moed hadden om te vertrekken en alles achter te laten, ziek.

Dankzij de steun van de gemeente heeft Stichting Seguro een aantal beroepskrachten in dienst kunnen nemen die de vrijwilligers ondersteuning bieden. In de kern is Stichting Seguro een vrijwilligersorganisatie.

Fanga Musow (Krachtige Vrouwen) biedt opvang met begeleiding aan vijf kwetsbare ongedocumenteerde vrouwen en hun kinderen. Fanga Musow bestaat sinds 2003 en sindsdien hebben er 53 vrouwen en 43 kinderen in de opvang gewoond. Dit project wordt door inzet van veel vrijwilligers gerealiseerd en is volledig afhankelijk van sponsors, donateurs en fondsen. Zie verder www.fangamusow.nl.

Wie is onze doelgroep?

De doelgroep van Seguro bestaat uit ongedocumenteerden uit de stad Utrecht die moeilijk kunnen overleven op straat. We geven voorrang aan mensen met zowel psychische als andere medische problemen, die op straat leven en weinig sociale contacten hebben.
Deze vacature is verlopen
#23794
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Seguro/activiteiten/Mannelijk-maatje-gezocht-voor-een-van-onze-kinderen/23794 om je aan te melden