Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten is al 70 jaar de leukste vrijwilligersorganisatie in Nederland en omstreken. SIW zendt vrijwilligers uit naar partnerorganisaties in ongeveer 70 landen ...

Kunst & cultuurNatuur & MilieuKinderen & Jongeren
Schoon water en sanitairKwaliteitsonderwijsLeven op het land
Deel
Bestuursleden en coördinatoren uitwisselingen

Bestuursleden en coördinatoren uitwisselingen

Vaste activiteit · 6–10 uur/week
Willemstraat 7, 3511 RJ Utrecht, Netherlands
BestuurAdvies & MentoringCoördinerenTraining
Kunst & cultuurNatuur & MilieuKinderen & Jongeren
KwaliteitsonderwijsSchoon water en sanitairLeven op het land
Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
SIW Internationale Vrijwilligersprojecten
#76710
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/SIW-Internationale-Vrijwilligersprojecten/activiteiten/Bestuursleden-en-coordinatoren-uitwisselingen/76710 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als bestuurslid onderhoud je goede relaties met onze partners en identificeer je mogelijke nieuwe partners. Als coördinator regel je de praktische zaken.

Uitgebreide omschrijving

Wat ga je doen?

SIW organiseert de deelname van buitenlandse vrijwilligers aan projecten in Nederland die we meestal in de zomervakantie aanbieden met partners zoals Asiel Zoekers Centra, Emmaus, Humanitas, Staatsbosbeheer en enkele biologische zorgboerderijen. Daarnaast zendt SIW vrijwilligers uit naar projecten over de hele wereld, binnen Europa vaak met subsidie zoals bijvoorbeeld het European Solidarity Corps, daarbuiten tegen betaling van een bemiddelingsbijdrage. Voor deze verschillende vormen van uitwisselingen zoeken we bestuursleden. Elk soort uitwisseling heeft een bestuurslid die meer beleidsmatig bezig is en een coördinator die vooral praktische en operationeel bezig is.

Als bestuurslid stuur je de coördinator aan, onderhoud je goede relaties met onze partners en identificeer je mogelijke nieuwe partners. De coördinator zorgt samen met het betreffende team dat potentiële vrijwilligers geholpen worden een keus te maken, begeleid en geplaatst worden en dat er na afloop een evaluatie plaatsvindt.


Wie ben jij?

Natuurlijk, de duizendpoot met wat tijd, veel energie, enthousiasme en commitment, en liefst ook wat deskundigheid en ervaring:

·   We zoeken ‘praktische’ bestuursleden en coördinatoren: mensen die de handen uit de mouwen steken (6 tot 10 uur per week, minstens voor de komende 2 jaar) en die als bestuurder óók creatief meedenken en beslissen over een moderne toekomst van SIW.

·   Het is een voordeel als je ervaring hebt in het coördineren, motiveren en aansturen van vrijwilligers.

·   En ja, in onze ideële organisatie vinden we het plezierig als je zakelijkheid meebrengt en hebt laten zien concrete resultaten te kunnen behalen.

·   Als je zelf in het buitenland actief bent geweest, hetzij voor werk, hetzij als vrijwilliger is dat een pré.

·   Als je ook nog ervaring met fondsenwerving en/of communicatie is dat een extra plus.

·   Bij deze functies hoort natuurlijk dat je helder intern en extern kunt communiceren (ook in het Engels), administratief handig bent, gewend bent om in teams te werken en ‘out-of-the-box’ ideeën niet schuwt.

·   Praktisch: in de buurt van Utrecht wonend en voor de Nederlandse projecten met een rijbewijs (om projecten te bezoeken).

·   Als je een andere culturele achtergrond hebt, relatief jong bent en/of betrokken bent bij het onderwijs aan jongeren, dan is dat interessant om een zo divers mogelijk bestuur te vormen.

 

Wat bieden wij jou?

·   Je krijgt veel ruimte in een goed gewortelde maatschappelijke organisatie, voor en met jongeren, samen met een deskundig en betrokken bestuur en een enthousiaste groep vrijwilligers.

·   Je hebt de kans om bestuurs- en coördinatie-ervaring op te doen, en je eigen kennis en kunnen verder te ontwikkelen.

·   Je kunt ook zelf deelnemen aan (inter)nationale trainingen en bijeenkomsten.

·   We vergoeden je (reis)kosten en je krijgt korting op een internationaal vrijwilligersproject via SIW, als je daaraan zou willen meedoen.


Interesse?

Je motivatie met cv kun je tot uiterlijk 1 maart 2024 sturen naar:

Coen Wilms (voorzitter), via onderstaande roze knop.


Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Utrecht Activiteiten > SIW Internationale Vrijwilligersprojecten > Bestuursleden en coördinatoren uitwisselingen

Over SIW Internationale Vrijwilligersprojecten

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten is al 70 jaar de leukste vrijwilligersorganisatie in Nederland en omstreken. SIW zendt vrijwilligers uit naar partnerorganisaties in ongeveer 70 landen wereldwijd en organiseert ook in Nederland elk jaar verschillende internationale vrijwilligersprojecten.

'Discover your impact abroad' is onze slogan, dat kun je ontdekken door het doen van vrijwilligerswerk in andere landen, zoals het verbeteren van de natuur, werken aan een schoner milieu of een duurzamere samenleving. We hebben korte en langere projecten, zowel voor een korte vakantie of als je een tussenjaar doet.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Bestuursleden: penningmeester en secretaris
Vaste activiteit · 1–2 uur/week
Nieuwegein
Bestuursleden: penningmeester en secretaris
Wij zoeken nieuwe bestuursleden! De regionale stichting faciliteert de Utrechtse Buurtcampings en zorgt dat overkoepelende samenwerking mogelijk is. Geplaatst door De Buurtcamping Utrecht
Museumdocent
Vaste activiteit · 4–6 uur/week
De Meern
Museumdocent
Als vrijwillig museumdocent ontvang je samen met andere vrijwilligers schoolklassen. Samen verzorg je voor deze klassen interactieve en leerzame activiteiten.Geplaatst door Museum Hoge Woerd
Meedoen bij dé ijsbaan met Team IJsclub Siberia
Vaste activiteit · 1–4 uur/week
Utrecht
Meedoen bij dé ijsbaan met Team IJsclub Siberia
Doe mee bij natuurijsbaan Park De Watertoren in Overvecht-Zuid. Doe mee en wordt een échte ijsmeester en onderdeel van Team IJsclub Siberia. Geplaatst door IJsclub Siberia
Doe mee bij skatepark Ruigenhoek met Team IJsclub Siberia en Freeskating Utrecht
Vaste activiteit · 1–4 uur/week
Utrecht
Doe mee bij skatepark Ruigenhoek met Team IJsclub Siberia en Freeskating Utrecht
Skatefeest Roll OUT op 9 juni 2024 bij Skatepark Ruigenhoek in het Noorderpark - Poldergebied Overvecht. Word jij onderdeel van ons SKATE Team?Geplaatst door IJsclub Siberia
Bestuurslid
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Utrecht
Bestuurslid
Kunstkasteel Zuilen is per direct op zoek naar 3 (of meer!) nieuwe bestuursleden.
Geplaatst door Stichting Kunstkasteel Zuilen
Coördinator Taalmentoraat
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Utrecht
Coördinator Taalmentoraat
Een coördinator ondersteunt een aantal vrijwillige taalmentoren en gezinnen. De coördinator vormt de schakel tussen de mentoren en de projectleiding.Geplaatst door Taal Doet Meer
Vind Workshops die bij jou passen
Mei28
Deelnemers begeleiden met een vluchtachtergrond
Workshop · 28 mei, 14:00 - 16:00
Utrecht
Deelnemers begeleiden met een vluchtachtergrond
Begeleid jij een kind of volwassen taalleerders met een vluchtachtergrond? En vraag jij je ook wel eens af wat je daar dan juist wel of niet over kunt vragen?Geplaatst door Taal Doet Meer
Jun14
Omgaan met LVB (Lichtverstandelijke beperking)
Workshop · 14 jun, 09:30 - 12:30
Utrecht
Omgaan met LVB (Lichtverstandelijke beperking)
Meer weten over hoe je het best kunt omgaan met mensen met een LVB? Geplaatst door VC Utrecht
Jun20
Veerkracht en verlies
Workshop · 20 jun, 13:00 - 16:00
Utrecht
Veerkracht en verlies
Deze prachtige workshop is bedoeld voor iedereen die meer willen weten over het thema Verlies. Hoe kun je loslaten en anders leren vasthouden?

Geplaatst door VC Utrecht
Mei28
Omgaan met stress (door mindfulness)
Workshop · 28 mei, 18:30 - 21:30
Utrecht
Omgaan met stress (door mindfulness)
Ervaar jij stress in je (vrijwilligers)werk of daarbuiten? Misschien is deze workshop voor jou: Leer over hoe stress werkt en hoe je er mee om kunt gaan!Geplaatst door VC Utrecht
Apr23
communicatietechnieken voor vrijwilligers ( basis)
Workshop · 23 apr, 18:30 - 21:30
Utrecht
communicatietechnieken voor vrijwilligers ( basis)
Je hoeft geen psycholoog te zijn om een goed gesprek te kunnen voeren met je hulpvrager. Kom je ook naar deze workshop communicatietechnieken?Geplaatst door VC Utrecht
Jun4
Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken
Workshop · 4 jun, 18:30 - 21:30
Utrecht
Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken
Mooie en leerzame workshop: Hoe herken je eenzaamheid en wat kan je eraan doen? Kom je ook naar deze waardevolle workshop?
Geplaatst door VC Utrecht