Skip Navigation
Over ons

In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Wie zorgt er voor jouw client?

Workshop · 20 apr 2016, 19:30 - 21:00
Pieterskerkhof 16, 3512 JT Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26026
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Wie-zorgt-er-voor-jouw-client/26026 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Herkennen en ondersteunen van mantelzorgers

Soms kom je tijdens het bezoek aan je cliënt(en) de naaste van je cliënt tegen, de partner, kinderen of soms een goede vriend of vriendin. Zij zijn de centrale verzorgers en kennen de cliënt vaak goed. Ook zij kunnen ondersteuning nodig hebben.

Het is fijn als je als vrijwilliger weet waar je op kunt letten en wat je kunt doen in jouw contact met deze mantelzorger. Onderwerpen tijdens deze avond: wat is precies mantelzorg (definities, rollen, feiten en cijfers)? Wat zijn signalen van overbelasting? Wat kan je zelf doen ter ondersteuning? Wanneer is het goed om signalen door te geven en aan wie? Waar kunnen mantelzorgers hulp/steun vinden?

Deze workshop wordt gegeven door consulent Vrijwillige Inzet Jos Verbeij en Pien Krolis van het Steunpunt Mantelzorg Utrecht.

Meer informatie en aanmelden: bij Jos verbeij, [email protected] of 030-236 1743. Geef je uiterlijk 13 april op!

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > Hulp bij Dementie > Wie zorgt er voor jouw client?
Over Hulp bij Dementie
In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt vrijwilligers aan mensen met dementie én/of aan de naasten die voor hen zorgen. De vrijwilliger helpt hen door er te zijn: het bieden van gezelschap of een luisterend oor maakt het verschil voor degene met dementie en de mantelzorger.
Als jij je aanmeldt als vrijwilliger maken we eerst een afspraak om kennis te maken. We bespreken dan ook je wensen, zoals in welk deel van de stad je wilt werken en wat je het liefste zou doen met je cliënt. Ben je nog steeds enthousiast, dan volg je een korte scholing over dementie en zorgen wij voor een goede match. Gedurende je werk bij ons, kun je altijd bij ons terecht met je vragen.
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26026
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Wie-zorgt-er-voor-jouw-client/26026 om je aan te melden