Skip Navigation
Over ons

In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Van hulpvraag naar eigen kracht

Workshop · 7 apr 2016, 18:00 - 21:00
Pieterskerkhof 16, 3512 JT Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26027
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Van-hulpvraag-naar-eigen-kracht/26027 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Geef je cliënt meer zelfvertrouwen door de juiste vragen te stellen

Cliënten zitten soms in een negatieve spiraal, verkeren in een sociaal isolement of zitten in een vastgeroest patroon van afhankelijkheid.  De meesten hebben een laag zelfbeeld en kunnen soms klagerig zijn. Vaak omdat ze in beslag worden genomen door dagelijkse problemen waardoor het moeilijk  is om hun positieve mogelijkheden en vaardigheden in te zetten.

Hoe stimuleer je als vrijwilliger de zelfredzaamheid van jouw cliënt? Hoe kun je jouw cliënt motiveren zodat hij of zij positieve kanten in zichzelf naar boven kan halen?

Als vrijwilliger kun je hier echt iets in betekenen!

In deze workshop krijg je handvatten hoe je de ‘eigen kracht’ van je cliënt kunt aanspreken. Dit zit meestal al in de manier van vragen stellen of reageren  via de zogeheten oplossingsgerichte gesprekstechniek. In deze workshop wisselen we de theorie af met praktische oefeningen.

De workshop wordt gegeven door consulent Ilja Rodermans en Lotte de Jong (vrijwilliger bij U Centraal en ervaren trainer). Maximaal 12 deelnemers.

Meer informatie en aanmelding: Ilja Rodermans, [email protected], 06-20800984. Meld je uiterlijk 31 maart aan! Vooraf kun je om half 6 een broodje mee eten.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > Hulp bij Dementie > Van hulpvraag naar eigen kracht
Over Hulp bij Dementie
In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt vrijwilligers aan mensen met dementie én/of aan de naasten die voor hen zorgen. De vrijwilliger helpt hen door er te zijn: het bieden van gezelschap of een luisterend oor maakt het verschil voor degene met dementie en de mantelzorger.
Als jij je aanmeldt als vrijwilliger maken we eerst een afspraak om kennis te maken. We bespreken dan ook je wensen, zoals in welk deel van de stad je wilt werken en wat je het liefste zou doen met je cliënt. Ben je nog steeds enthousiast, dan volg je een korte scholing over dementie en zorgen wij voor een goede match. Gedurende je werk bij ons, kun je altijd bij ons terecht met je vragen.
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26027
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Van-hulpvraag-naar-eigen-kracht/26027 om je aan te melden