Skip Navigation
Over ons

In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Ieder mens heeft een grens

Workshop · 10 feb 2016, 18:30 - 21:00
Pieterskerkhof 16, 3512 JT Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26025
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Ieder-mens-heeft-een-grens/26025 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Twee avonden over grenzen in het vrijwilligerswerk op 10 en 24 februari

Het hebben van grenzen is één ding. Het beschermen van je grenzen is heel andere koek en blijkt in de praktijk niet altijd even makkelijk.

Als vrijwilliger krijg je in je werk te maken met je  persoonlijke grenzen. Als iemand wil dat je iets doet waar je geen zin in hebt. Als iemand zich gedraagt op een manier waar je echt niet mee kunt leven. Of als jij je werk zo goed wilt doen, dat je je grenzen keer op keer overschrijdt.

In een workshop, verdeeld over twee avonden, gaan we dieper in op het herkennen, stellen, beschermen en vervagen van grenzen. Centraal zal staan: hoe blijf je bij jezelf in het contact met de cliënt. Hierbij gaat het onder andere om ‘nee’ te leren zeggen tegen een ander, zonder een muur om je heen te bouwen. Om het geven van feedback. Maar ook om ‘ja’ te zeggen tegen jouw eigen behoeften.

Schrijf je in voor het duo-pakket van twee avonden,als je je meer bewust wilt worden van jouw grenzen en handvatten zoekt in het aangeven van je grenzen naar de ander. Ook handig in je privé-leven! De avonden worden gegeven door Ed Korff de Gidts en Clasine Smit, consulent Vrijwillige Inzet bij U Centraal.

Meer informatie en aanmelden bij consulent Ed Korff de Gidts,  [email protected]. Geef je uiterlijk 3 februari op! Je kunt je alleen voor beide avonden opgeven! Vooraf kun je een broodje mee eten.

 

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > Hulp bij Dementie > Ieder mens heeft een grens
Over Hulp bij Dementie
In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt vrijwilligers aan mensen met dementie én/of aan de naasten die voor hen zorgen. De vrijwilliger helpt hen door er te zijn: het bieden van gezelschap of een luisterend oor maakt het verschil voor degene met dementie en de mantelzorger.
Als jij je aanmeldt als vrijwilliger maken we eerst een afspraak om kennis te maken. We bespreken dan ook je wensen, zoals in welk deel van de stad je wilt werken en wat je het liefste zou doen met je cliënt. Ben je nog steeds enthousiast, dan volg je een korte scholing over dementie en zorgen wij voor een goede match. Gedurende je werk bij ons, kun je altijd bij ons terecht met je vragen.
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26025
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Ieder-mens-heeft-een-grens/26025 om je aan te melden