Skip Navigation
Over ons

In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Helpen in andere culturen

Workshop · 19 jan 2016, 18:00 - 21:00
Pieterskerkhof 16, 3512 JT Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26024
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Helpen-in-andere-culturen/26024 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Een avond over interculturele (mis)communicatie

Soms kom je als vrijwilliger bij een cliënt die uit een andere cultuur komt dan de jouwe. Naast een mogelijk taalprobleem, kan je voor verrassingen komen te staan doordat je allebei vanuit je eigen culturele achtergrond reageert. Sommige gewoontes kunnen botsen of mensen kunnen elkaars keuzes niet begrijpen. Misschien kom je wel eens in een situatie waarmee je niet goed raad weet.

In deze workshop gaan we in op interculturele (mis)communicatie. Communicatie tussen mensen van verschillende culturele achtergronden begint met bewustwording van je eigen oordelen, normen en oogkleppen. Hoe krijg je een open blik naar elkaar toe? Hoe kun je vooroordelen vervangen door nieuwsgierigheid? Ook kun je tijdens deze workshop allerlei vragen stellen over gewoontes in andere culturen.

De workshop wordt gegeven door Salima el Ayachi van Al Amal in samenwerking met consulent Anna Udo, consulent Vrijwillige Inzet bij U Centraal.

Meer informatie en aanmelden bij consulent Anna Udo,  06 22 48 01 55 of [email protected]. Geef je uiterlijk 12 januari op! Vooraf om half 6 kun je een broodje mee eten.

Hoe kom ik er?
Utrecht > Aanmeldingen voor workshops > Hulp bij Dementie > Helpen in andere culturen
Over Hulp bij Dementie
In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt vrijwilligers aan mensen met dementie én/of aan de naasten die voor hen zorgen. De vrijwilliger helpt hen door er te zijn: het bieden van gezelschap of een luisterend oor maakt het verschil voor degene met dementie en de mantelzorger.
Als jij je aanmeldt als vrijwilliger maken we eerst een afspraak om kennis te maken. We bespreken dan ook je wensen, zoals in welk deel van de stad je wilt werken en wat je het liefste zou doen met je cliënt. Ben je nog steeds enthousiast, dan volg je een korte scholing over dementie en zorgen wij voor een goede match. Gedurende je werk bij ons, kun je altijd bij ons terecht met je vragen.
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26024
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Helpen-in-andere-culturen/26024 om je aan te melden