Skip Navigation
Over ons

Het vinden van de weg naar activiteiten en diensten is niet vanzelfsprekend in Utrecht Noordoost: niet alleen is er een enorm groot aanbod, maar ook is een dienst of activiteit vaak moeilijk te vinden...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familie
Deel

Themaredacteur Wijkwijzer Noordoost

Vacature · 4–12 uur/week
Veeartsenijstraat 123, 3572 DD Utrecht, Netherlands
Marketing & Communicatie
#25130
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Wijkwijzer-Noordoost/activiteiten/Themaredacteur-Wijkwijzer-Noordoost/25130 om je aan te melden
SamenvattingJe geeft met buurtgenoten invulling aan thema's op het digitaal platform (groen & doen, sport en bewegen, zorg...) om buurtgenoten verder te helpen.
Uitgebreide omschrijving

Woon je in Utrecht Noordoost? Vind je het leuk om samen met anderen een van de thema's van de wijkwijzer te beheren en te vullen? Ben je actief in een van de gebieden en wil je daar een bijdrage aan leveren? Doe mee met de wijkwijzer Noordoost.

Wij zoeken vrijwilligers die actief of geïnteresseerd zijn in thema’s zoals: Groen en natuur; wonen, Hulp & ondersteuning, Zorg & Gezondheid; Zingeving & spiritualiteit, Sport en bewegen; Kunst & Creatief Bewonersprojecten,.  Je inbreng en kennis is zeer welkom.

Wat willen we?

Bewoners van de verschillende buurten van Utrecht Noordoost helpen hun weg te vinden naar diensten, activiteiten, bewonersinitiatieven, professionele voorzieningen en zelfstandige professionals/ ondernemers (ZZP-ers) in de straat, buurt, wijk.

Meer onderlinge contacten, activiteiten en levendigheid in onze wijk, Utrecht Noordoost. Ruimte voor talenten en energie van bewoners voor anderen in de buurt of wijk.

Wat ga je doen?

Je verzamelt met andere vrijwilligers en wijk- en buurtgenoten informatie over een of meer thema's

Je schrijft korte webteksten rond zaken waar wijkbewoners naar op zoek zijn

Je denkt en werkt mee aan de doorontwikkeling van de wijkwijzer

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Wijkwijzer Noordoost
Het vinden van de weg naar activiteiten en diensten is niet vanzelfsprekend in Utrecht Noordoost: niet alleen is er een enorm groot aanbod, maar ook is een dienst of activiteit vaak moeilijk te vinden of is niet eenvoudig te doorgronden wat een wijkbewoner kan verwachten. Dit alles maakt dat wijkbewoner met een vraag en het aanbod elkaar jammer genoeg nog te weinig ontmoeten. En daar gaan we als wijkbewoners wat aan doen, dachten Hans, Peter en Wilma. Zo is de Wijkwijzer Noordoost in 2019 ontstaan.

De Wijkwijzer heeft als doel het versterken van onderlinge contacten en het zichtbaar maken van aanbod, initiatieven en diensten in de wijk. Zo dragen we bij aan een levendig Utrecht Noordoost. De Wijkwijzer is een platform en netwerk in de wijk Utrecht Noordoost dat bewoners(initiatieven), organisaties, locaties en ondernemers bij elkaar brengt.

We bieden een online platform, zichtbaarheid van activiteiten en organiseren (netwerk)bijeenkomsten en meetups.


Wat is de wijkwijzer Noordoost?


Een online platform een agenda en vraag en aanbod van de wijk, onderhouden door wijkbewoners en wijkpartners
Een inloop op vrijdagochtend in Griftsteede waar bewoners met hun vragen terecht kunnen, de wens is dit ook op andere plekken en momenten in de wijk te organiseren
Een levendig netwerk tussen wijkbewoners, bewonersinitiatieven, professionele organisaties en zzp’ers
Meetups (al dan niet op thema) om elkaar te versterken en ontmoeten in de buurten


Wie zitten er achter de wijkwijzer?
Team Wijkwijzer Noordoost bestaat uit Wilma, Hans en Peter (bewoners van Noordoost) die al jaren met plezier in de wijk wonen en zich op verschillende manieren inzetten voor de wijk.

Meer weten?
Bekijk de website en volg ons op facebook. Loop op vrijdagochtend tussen 10 en 12 binnen bij de Griftsteede in het Griftpark. Of stuur een mail naar [email protected]
·
#25130
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Wijkwijzer-Noordoost/activiteiten/Themaredacteur-Wijkwijzer-Noordoost/25130 om je aan te melden