Skip Navigation
Over ons

Stichting Seguro biedt opvang aan dakloze kinderen, vrouwen en mannen zonder verblijfsrecht. Stichting Seguro zorgt voor tijdelijke opvang van de meest kwetsbare groep mensen die niet beschikt over de...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Nederlandse les vrijwilliger

Vacature · 2–4 uur/week
Utrecht, Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#23980
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Seguro/activiteiten/Nederlandse-les-vrijwilliger/23980 om je aan te melden
SamenvattingEén van onze mannen wil graag beter NL leren.
Wie wil 1 op 1 met deze man Nederlands praten en het hem leren begrijpen.
Uitgebreide omschrijving

Vrijwilligers gezocht om Nederlandse les te geven aan ongedocumenteerden. Heb jij er plezier in om 1 op 1 contact te hebben met mensen uit heel verschillende landen?

Seguro is een levendige organisatie die met passie werkt. De doelgroep en het werk vraagt om een enthousiast en betrokken persoon, die tijd neemt voor het contact opbouwen, vasthoudend is en stevig in zijn/haar schoenen staat.  In dit werk zit de uitdaging niet alleen in stap voor stap een andere taal aanleren (praten, begrip, lezen & schrijven), maar ook in het omgaan met psychische kwetsbaarheid, stress/ onzekerheid en concentratie. Hoe help je iemand met leren, dingen onthouden als je hoofd vol zit, huiswerk inbouwen in je dagelijks ritme e.d. Hoe bouw je aan onderling vertrouwen en versterk je iemand zijn eigen zelfvertrouwen? 

Stichting Seguro biedt opvang aan dakloze kinderen, vrouwen en mannen zonder verblijfsrecht. Stichting Seguro biedt naast tijdelijke woonruimte ook een intensief traject van activering naar een nieuwe zelfstandige toekomst hier of elders in de wereld. De Nederlandse taal leren is van groot belang voor de zelfstandige toekomst van deze doelgroep.

De taalbegeleiding vindt plaats in de huizen van bewoners of andere plekken in overleg met de vrijwilliger. De begeleiding vindt minimaal één keer in de week plaats.

Wij zijn op zoek naar iedereen die ons hierbij wil helpen. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Seguro
Stichting Seguro biedt opvang aan dakloze kinderen, vrouwen en mannen zonder verblijfsrecht. Stichting Seguro zorgt voor tijdelijke opvang van de meest kwetsbare groep mensen die niet beschikt over de benodigde documenten voor een geldig verblijf in Nederland. Kwetsbaar betekent dat deze mensen er lichamelijk en/of psychisch zo slecht aan toe zijn dat een verblijf op straat voor hen onmogelijk is.

Stichting Seguro biedt naast tijdelijke woonruimte ook een intensief traject van activering naar een nieuwe zelfstandige toekomst hier of elders in de wereld. Ook de juridische kansen worden onderzocht, zowel gericht op een verblijf in Nederland, als in een derde land of in het land van herkomst. Deze begeleiding is mogelijk dankzij de inzet van veel vrijwilligers, waaronder mentoren.

Voor veel mensen die geen recht hebben op een verblijfsvergunning, is terugkeer geen optie. Dat kan te maken hebben met hun gezinsleven, met langdurig verblijf, met ziekte of met een vluchtgeschiedenis. Het gevolg is dat velen gedwongen worden tot een leven in de illegaliteit, zonder opvang en zonder rechten. Zij mogen hier niet zijn maar kunnen ook niet terug naar hun land van herkomst. Dit leven is zwaar en maakt mensen, die krachtig waren, de moed hadden om te vertrekken en alles achter te laten, ziek.

Dankzij de steun van de gemeente heeft Stichting Seguro een aantal beroepskrachten in dienst kunnen nemen die de vrijwilligers ondersteuning bieden. In de kern is Stichting Seguro een vrijwilligersorganisatie.

Fanga Musow (Krachtige Vrouwen) biedt opvang met begeleiding aan vijf kwetsbare ongedocumenteerde vrouwen en hun kinderen. Fanga Musow bestaat sinds 2003 en sindsdien hebben er 53 vrouwen en 43 kinderen in de opvang gewoond. Dit project wordt door inzet van veel vrijwilligers gerealiseerd en is volledig afhankelijk van sponsors, donateurs en fondsen. Zie verder www.fangamusow.nl.

Wie is onze doelgroep?

De doelgroep van Seguro bestaat uit ongedocumenteerden uit de stad Utrecht die moeilijk kunnen overleven op straat. We geven voorrang aan mensen met zowel psychische als andere medische problemen, die op straat leven en weinig sociale contacten hebben.
Deze vacature is verlopen
#23980
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Seguro/activiteiten/Nederlandse-les-vrijwilliger/23980 om je aan te melden