Skip Navigation
Over ons

Emmaus heeft meerdere kringloopwinkels in Utrecht en omgeving. Medewerkers van Emmaus halen gebruikte spullen op, sorteren en verkopen ze. Kringloop van spullen is altijd verrassend, soms...

Milieu & DuurzaamheidGezondheid & WelzijnCommunity & familieVluchtelingen & Minderheden
Deel

Medewerker afvalscheidingsstation in Leidschen Rijn / Vleuterweide

Vacature · 8–16 uur/week
Ab Harrewijnstraat 18, 3544 AL Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#23231
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Emmaus-Domstad---voor-Mens-en-Milieu/activiteiten/Medewerker-afvalscheidingsstation-in-Leidschen-Rijn--Vleuterweide/23231 om je aan te melden
SamenvattingEmmaus Domstad zoekt medewerkers die meerdere dagdelen aanwezig zijn op afvalscheidingsstation de STITS bij de containers voor kringloopgoederen.
Uitgebreide omschrijving

Je bent een ochtend of middag aanwezig op het afvalscheidingsstation de STITS bij de container voor kringloopgoederen. Je neemt spullen aan, houdt de container op orde en geeft informatie over de winkels Van Emmaus Domstad (Lombok, Parkwijk en Overvecht) en de doelstellingen van Emmaus.

In sommige gevallen leg je uit aan klanten dat de door hen aangebrachte goederen niet geschikt zijn voor de winkel en in een andere container thuishoren.

Je houdt telefonisch contact met de coördinator over het verloop van de dag en bij eventuele bijzonderheden. Je houdt contact met de medewerkers van het afvalscheidingsstation over je aanwezigheid en bij eventuele bijzonderheden.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Emmaus Domstad - voor Mens en Milieu > Medewerker afvalscheidingsstation in Leidschen Rijn / Vleuterweide
Over Emmaus Domstad - voor Mens en Milieu
Emmaus heeft meerdere kringloopwinkels in Utrecht en omgeving. Medewerkers van Emmaus halen gebruikte spullen op, sorteren en verkopen ze. Kringloop van spullen is altijd verrassend, soms onbegrijpelijk en beter voor het milieu. Wat hergebruikt wordt, hoeft niet nieuw gemaakt te worden. Dat bespaart grondstoffen en energie.

De spullen in de kringloopwinkel zijn niet duur, dus ook aantrekkelijk voor klanten die minder te besteden hebben. Het gaat bij Emmaus in de eerste plaats om mensen en niet om spullen. Het kringloopwerk is een manier om iets voor en met elkaar te doen.

In de woongroepen van Emmaus is plek voor mensen uit probleemsituaties. Zij vinden bij Emmaus een plek om samen te wonen en hun leven weer op de rails te zetten. Samen met de vrijwilligers zorgen zij ervoor dat Emmaus draaiende blijft. Vrijwilligers én bewoners zijn onmisbaar in het kringloopwerk.

Emmaus verdient haar eigen geld. Na aftrek van de kosten blijft er geld over. Dat wordt bestemd voor kleinschalige projecten ten behoeve van kansarme mensen dichtbij en ver weg.
·
Deze vacature is verlopen
#23231
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Emmaus-Domstad---voor-Mens-en-Milieu/activiteiten/Medewerker-afvalscheidingsstation-in-Leidschen-Rijn--Vleuterweide/23231 om je aan te melden