Skip Navigation
Over ons

Welkom In Utrecht wil vluchtelingen zo snel en zo goed mogelijk deel laten uitmaken van de Nederlandse samenleving (ook al is dat tijdelijk) waarbij gebruik wordt gemaakt van de potentie en...

Gezondheid & WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Deel

Begeleider naar museum

Vacature · 1–4 uur/week
Bilderdijkstraat 26, 3532 VG Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#24381
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Welkom-In-Utrecht/activiteiten/Begeleider-naar-museum/24381 om je aan te melden
SamenvattingBegeleiders kunnen mee naar het Centraal Museum met de bus vanaf het azc en gaan in gesprek met de azc-bewoners in het museum zelf.
Uitgebreide omschrijving

Elke eerste donderdag van de maand gaat er een groep mensen uit azc Joseph haydnlaan naar het Centraal Museum. Ze krijgen er een een rondleiding door een gids. Er gaat altijd minstens een persoon mee als begeleider om mensen op te halen vanaf het azc en om mee terug te gaan. Vervoer is met de bus (OV). 

Welkom in Utrecht is contactpersoon voor het museum en werft de mensen voor het uitje. 

De mensen worden om 18.00 opgehaald. Meestal zijn ze weer om 21.30 uur terug. Het is een aangename avond, die in het museum wordt afgesloten met een drankje.

Er zijn ook regelmatig uitjes zijn naar het Catharijnevonvent. Dit is echter niet op een vaste dag en tijd. 

Hoe kom ik er?
Over Welkom In Utrecht
Welkom In Utrecht wil vluchtelingen zo snel en zo goed mogelijk deel laten uitmaken van de Nederlandse samenleving (ook al is dat tijdelijk) waarbij gebruik wordt gemaakt van de potentie en betrokkenheid van inwoners uit diezelfde samenleving.

Wij brengen vluchtelingen in contact met mensen die hen - op hun eigen wijze - stimuleren positief deel te nemen aan de samenleving. Zij doen dit door diverse activiteiten door, voor en/of met vluchtelingen aan te bieden in de breedste zin van het woord. Daaronder vallen niet alleen activiteiten op het gebied van taal, sport en cultuur, maar ook het samen ondernemen van activiteiten zoals koken, wandelen, eten, discussiëren en klussen. Welkom In Utrecht organiseert ook zelf activiteiten.

Welkom in Utrecht biedt een platform waarop zichtbaar is welke initiatieven t.b.v. vluchtelingen er in de stad Utrecht bestaan en hoe vrijwilligers (waaronder aanbieders van activiteiten/initiatiefnemers) hieraan een bijdrage kunnen leveren.
Deze vacature is verlopen
#24381
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Welkom-In-Utrecht/activiteiten/Begeleider-naar-museum/24381 om je aan te melden