Navigatie overslaan
Welkom In Utrecht

Over Welkom In Utrecht

Welkom In Utrecht wil vluchtelingen zo snel en zo goed mogelijk deel laten uitmaken van de Nederlandse samenleving (ook al is dat tijdelijk) waarbij gebruik wordt gemaakt van de potentie en betrokkenheid van inwoners uit diezelfde samenleving.

Wij brengen vluchtelingen in contact met mensen die hen - op hun eigen wijze - stimuleren positief deel te nemen aan de samenleving. Zij doen dit door diverse activiteiten door, voor en/of met vluchtelingen aan te bieden in de breedste zin van het woord. Daaronder vallen niet alleen activiteiten op het gebied van taal, sport en cultuur, maar ook het samen ondernemen van activiteiten zoals koken, wandelen, eten, discussiëren en klussen. Welkom In Utrecht organiseert ook zelf activiteiten.

Welkom in Utrecht biedt een platform waarop zichtbaar is welke initiatieven t.b.v. vluchtelingen er in de stad Utrecht bestaan en hoe vrijwilligers (waaronder aanbieders van activiteiten/initiatiefnemers) hieraan een bijdrage kunnen leveren.

Onlangs toegevoegde activiteiten

Buddygezin
Vaste activiteit · 1–5 uur/week
Nieuwegein
Buddygezin
Wordt buddygezin van een 'vluchtelingengezin' om samen leuke dingen te doen en vergroot zo de wereld van de nieuwkomers.Geplaatst door Welkom In Utrecht
Begeleider naar museum
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Utrecht
Begeleider naar museum
Begeleiders kunnen mee naar het Centraal Museum met de bus vanaf het azc en gaan in gesprek met de azc-bewoners in het museum zelf.Geplaatst door Welkom In Utrecht

Foto's


Powered by Deed‌mob Tools ·