Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Coördinator HuiswerkHulp Utrecht

Vacature · 4 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Onderwijs
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#25441
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Coordinator-HuiswerkHulp-Utrecht/25441 om je aan te melden
SamenvattingTaal Doet Meer zoekt vrijwilligers die talent hebben voor coaching en organiseren, voor de taak van coördinator.
Uitgebreide omschrijving

“De grootste drijfveer voor mij om huiswerkbegeleiding te doen, is de wetenschap dat ik soms het verschil kan maken tussen een voldoende of een onvoldoende. Ook krijg ik er erg veel energie van. Als coördinator begeleid ik vooral de vrijwilligers, maar ik kan ook bruggen slaan tussen de huiswerkcoaches en de leerlingen.” - coördinator Willem

Taal doet meer zoekt een vrijwillige Coördinator HuiswerkHulp
(4 uur per week)

HuiswerkHulp is een project voor middelbare scholieren. Zij krijgen wekelijks in vaste groepjes huiswerkbegeleiding door vrijwillige huiswerkcoaches. Daarbij ligt het accent op studievaardigheden en planning, maar ook op vakinhoudelijke begeleiding en aandacht voor taalvaardigheid.

Wij vragen:

Profiel
Je hebt affiniteit met taal en culturen en je bent goed in het betrekken van mensen. Je bent open en communicatief, hebt een HBO werk- en denkniveau en organisatietalent. Je bent leergierig, bereid training te volgen, zelfstandig en betrouwbaar: als je je commitment geeft, blijf je ook. Binnen de afspraken ben je flexibel en zet je door als het even tegen zit.

Taken

Coaching
Je coacht en begeleidt een groep van zo’n 8 vrijwilligers. Je bent voor hen aanspreekpunt, voert gesprekken zoals koppelingsgesprekken, je helpt leerdoelen te formuleren, voorlichting en doorverwijzing.

Coördinatie
Je organiseert overleg, zorgt voor procesbewaking en afstemmen intern (medewerkers Taal doet meer) en evt. extern (aanmelders / andere organisaties / hulpverleners)

Administratie
Je houdt de voortgang van vrijwilligers en deelnemers bij in ons registratiesysteem.

Inzetbaarheid
Je bent zo’n 4 uur per week (flexibel) beschikbaar en kent je weg in de stad Utrecht.

Wij bieden:

  • Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
  • Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s
  • Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen
  • Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
  • Waardering en begeleiding

Interesse of vragen? Neem dan contact op met Taal Doet Meer via onderstaande roze knop.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Taal Doet Meer > Coördinator HuiswerkHulp Utrecht
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#25441
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Coordinator-HuiswerkHulp-Utrecht/25441 om je aan te melden