Skip Navigation

STIL

Non-profit

Over ons

STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. We steunen uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere migranten zonder verblijfsrecht in Nederland. STIL helpt mensen op...

Gezondheid & WelzijnVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid en ongelijkheid
Deel

Tekstenschrijver (6-8 uur per week)

Vacature · 6–8 uur/week
Laan Van Nieuw-Guinea 143, 3531 JH Utrecht, Netherlands
Creatief
Deze vacature is verlopen
#25183
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/STIL/activiteiten/Tekstenschrijver-6-8-uur-per-week/25183 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. Al bijna 20 jaar helpen we ongedocumenteerden in Nederland op juridisch, medisch en maatschappelijk vlak. De meeste mensen bieden we eerste lijns hulp (kort advies, doorverwijzing) tijdens één van onze spreekuren. Sommigen van hen komen in aanmerking voor meer intensieve, tweede lijns begeleiding.

Voor een nieuwe huisvestingsproject en publieke campagne zoekt STIL een enthousiaste en sociaal vaardige tekstschrijver.

STIL start in april 2017 een publieke campagne om bewustwording te creëren omtrent de onhoudbaarheid van de Dublinverordening. Deze campagne is gekoppeld aan een huisvestingsproject om tegelijkertijd een praktische, humanitaire oplossing bieden voor de mensen die door deze verordening zonder voorzieningen op straat overleven.

Je werkt in overleg met de projectleider aan het opzetten van een reeks artikelen die gebruikt zullen worden ter ondersteuning van de campagne. De campagne zal een opzichzelfstaand platform worden waarbij nog veel ruimte is voor eigen input. In praktijk zal het inhouden dat je samen met een fotograaf op pad gaat om mensen te spreken die slachtoffer zijn (geweest) van de Dublin verordening en stukken zult schrijven over hun verhalen.

Sociale vaardigheden zijn van groot belang bij het uitvoeren van de functie. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen terwijl ze hun verhaal delen en daarin speel jij een grote rol.

Wie ben jij?

  • Je hebt ervaring met schrijven en/of redactiewerk;
  • Je beheerst de Nederlandse taal perfect in woord en geschrift;
  • Je gaat planmatig en gestructureerd te werk;
  • Je bent flexibel en kunt omgaan met deadlines;
  • Je hebt een proactieve werkhouding;
  • Je hebt affiniteit met het werk en de doelgroep van STIL in het algemeen en dit project in het bijzonder.
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > STIL > Tekstenschrijver (6-8 uur per week)
Over STIL
STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. We steunen uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere migranten zonder verblijfsrecht in Nederland. STIL helpt mensen op juridisch, medisch en maatschappelijk vlak. Meer informatie vind je op onze website.
Deze vacature is verlopen
#25183
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/STIL/activiteiten/Tekstenschrijver-6-8-uur-per-week/25183 om je aan te melden