Skip Navigation

STIL

Non-profit

Over ons

STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. We steunen uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere migranten zonder verblijfsrecht in Nederland. STIL helpt mensen op...

Gezondheid & WelzijnVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid en ongelijkheid
Deel

Schrijvers gezocht om het verhaal van onze clienten te vertellen

Vacature · 2–8 uur/week
Laan Van Nieuw-Guinea 143, 3531 JH Utrecht, Netherlands
Creatief
Deze vacature is verlopen
#25415
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/STIL/activiteiten/Schrijvers-gezocht-om-het-verhaal-van-onze-clienten-te-vertellen/25415 om je aan te melden
SamenvattingBen jij begaan met mensen(rechten) en ben je in staat het verhaal van een ander op aansprekelijke wijze op papier te zetten? Dan zoeken we jou!
Uitgebreide omschrijving

STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. Al ruim 20 jaar helpen we uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere migranten zonder verblijfsrecht in Nederland op juridisch, medisch en maatschappelijk vlak.

De meeste mensen die bij STIL komen zijn vanuit het AZC op straat beland. Ze hebben geen recht op opvang en andere voorzieningen. We doen ons best om iedereen te helpen, maar onze mogelijkheden zijn zeer beperkt. Met tot gevolg dat we de meeste mensen terug de straat op moeten sturen.

In de discussie over opvang draait het om cijfers en regeltjes, waardoor we vergeten dat het hier over mensen gaat. Wij willen deze mensen een gezicht geven, hun verhaal vertellen, in de hoop dat dat bijdraagt aan een andere manier van kijken naar deze problematiek. Door de menselijkheid zichtbaar te maken, hopen we een beweging van uitsluiten, naar insluiten op gang te zetten.

We willen dit doen middels een wekelijkse blog. Elke week vertellen we daarin het verhaal van een cliënt van STIL. Daarin staan twee dingen centraal. Enerzijds de kracht en de potentie van mensen die het betreft en anderzijds de invloed die het systeem waarin mensen gevangen zitten daar op heeft. Hoe de gedwongen dakloosheid mensen kwetsbaar en machteloos maakt en hoe opvang en goede begeleiding mensen weer in hun kracht kan zetten.

Deze verhalen willen we niet alleen in woorden, maar ook in beeld vertellen. Daarom willen we bij elke blog een foto of tekening kunnen plaatsen die het verhaal, de persoonlijkheid, de situatie van degene over wie het gaat verbeeld.

Om geregeld verhalen te kunnen posten op onze blog, zijn we op zoek naar meerdere mensen die het leuk vinden om periodiek cliënten te interviewen en hun verhaal te vertellen. Het interview doe je samen met degene die een beeld bij het verhaal zal maken.

Kan jij vinden in de doelstelling van STIL en dit project en ben je in staat het verhaal van een ander  op aansprekelijke wijze op papier te zetten? Dan zijn we op zoek naar jou!

Meer weten? Voel je vrij contact met ons op te nemen via onderstaande gegevens.

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > STIL > Schrijvers gezocht om het verhaal van onze clienten te vertellen
Over STIL
STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. We steunen uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere migranten zonder verblijfsrecht in Nederland. STIL helpt mensen op juridisch, medisch en maatschappelijk vlak. Meer informatie vind je op onze website.
Deze vacature is verlopen
#25415
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/STIL/activiteiten/Schrijvers-gezocht-om-het-verhaal-van-onze-clienten-te-vertellen/25415 om je aan te melden