Skip Navigation
Over ons

In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Op bezoek bij iemand met dementie

Vacature · 1–2 uur/week
Kromme Nieuwegracht 50, 3512 HK Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
Deze vacature is verlopen
#23823
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Op-bezoek-bij-iemand-met-dementie/23823 om je aan te melden
SamenvattingEen kopje koffie samen drinken doet al veel meer dan je denkt!
Uitgebreide omschrijving

Mevrouw van 98 jaar heeft een vrijwilliger nodig die eens in de week langs kan komen om even samen te kletsen met een kopje koffie of thee. Mevrouw is al wat verder in haar dementie en is hierdoor erg vergeetachtig. Je kan wel makkelijk in contact komen met deze aardige dame en ze heeft een goed gevoel voor humor. Soms is ze heel praterig en soms is ze meer in zichzelf gekeerd of heel moe. De ene keer zul je er daarom een uurtje gezellig kunnen zijn en de andere keer misschien een kwartiertje. Ze komt niet meer buiten.

Er is een heel betrokken en aardige mantelzorger, maar het wordt haar erg veel. Er is naast haar verder niemand in het sociale netwerk van deze client.

Twijfels of een maatje met dementie bij jou past? Geen zorgen, wij begeleiden jou waar het nodig is. Ondanks de dementie kun je makkelijk met haar in contact komen. Het contact zorgt juist voor mooie verhalen en herinneringen van vroeger. Kom erachter wat deze aardige vrouw aan jou te vertellen heeft!

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Hulp bij Dementie
In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt vrijwilligers aan mensen met dementie én/of aan de naasten die voor hen zorgen. De vrijwilliger helpt hen door er te zijn: het bieden van gezelschap of een luisterend oor maakt het verschil voor degene met dementie en de mantelzorger.
Als jij je aanmeldt als vrijwilliger maken we eerst een afspraak om kennis te maken. We bespreken dan ook je wensen, zoals in welk deel van de stad je wilt werken en wat je het liefste zou doen met je cliënt. Ben je nog steeds enthousiast, dan volg je een korte scholing over dementie en zorgen wij voor een goede match. Gedurende je werk bij ons, kun je altijd bij ons terecht met je vragen.
Deze vacature is verlopen
#23823
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Op-bezoek-bij-iemand-met-dementie/23823 om je aan te melden