Skip Navigation
Over ons

In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Maatjes gezocht!

Vacature · 1–2 uur/week
Kromme Nieuwegracht 50, 3512 HK Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#25847
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Maatjes-gezocht/25847 om je aan te melden
SamenvattingBezoekmaatje worden van iemand met dementie doe je hier!
Uitgebreide omschrijving

Ben je iemand die graag meer leert over de mens en lijkt je dit erg interessant? Of doe je een sociale opleiding en wil je meer ervaring met mensen met dementie? Wat de reden ook mag zijn waarom je hierop hebt geklikt, je bent van harte welkom!

Een bezoekmaatje van iemand met dementie gaat wekelijks of 1 keer in de 2 weken langs bij zijn of haar maatje. We kijken naar wat jou wensen zijn en wat de wensen zijn van het maatje. Zo maken we een goede koppeling tussen jou en je toekomstige maatje!

Voordat je langs gaat bij iemand geven we jou een scholing met begeleiding. Hierbij kun je alle vragen stellen totdat jij er zeker van bent dat je er klaar voor bent.

Twijfels of een maatje met dementie bij jou past? Geen zorgen, wij begeleiden jou waar het nodig is. Het contact met iemand met dementie gaat makkelijker dan je zou denken. De een begint zelf met een verhaal, en bij de ander kan een gesprek beginnen door middel van een foto.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Hulp bij Dementie
In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt vrijwilligers aan mensen met dementie én/of aan de naasten die voor hen zorgen. De vrijwilliger helpt hen door er te zijn: het bieden van gezelschap of een luisterend oor maakt het verschil voor degene met dementie en de mantelzorger.
Als jij je aanmeldt als vrijwilliger maken we eerst een afspraak om kennis te maken. We bespreken dan ook je wensen, zoals in welk deel van de stad je wilt werken en wat je het liefste zou doen met je cliënt. Ben je nog steeds enthousiast, dan volg je een korte scholing over dementie en zorgen wij voor een goede match. Gedurende je werk bij ons, kun je altijd bij ons terecht met je vragen.
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#25847
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Maatjes-gezocht/25847 om je aan te melden