Skip Navigation
Over ons

In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Eten verbindt!

Vacature · 1–2 uur/week
Kromme Nieuwegracht 50, 3512 HK Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
Deze vacature is verlopen
#25161
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Eten-verbindt/25161 om je aan te melden
SamenvattingHelp een oudere dame met dementie met de boodschappen of het bereiden van het eten.
Uitgebreide omschrijving

Aardige mevrouw van 87 jaar zoekt een vrijwilliger die komt voor een gezelligheidsbezoekje. Maar ook om samen eten voor te bereiden of samen boodschappen gaan doen. Een activerende rol krijg je, want het samen doen met mevrouw is veel beter voor haar dan het zelf gaan doen. Mevrouw is vrolijk aanwezig in een gesprek en praat ook open met je.

Twijfels of een maatje met dementie bij jou past? Geen zorgen, wij begeleiden jou waar het nodig is. Ondanks de dementie kun je makkelijk met haar in contact komen. Het contact zorgt juist voor mooie verhalen en herinneringen van vroeger. Kom erachter wat deze aardige vrouw aan jou te vertellen heeft!

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Hulp bij Dementie
In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt vrijwilligers aan mensen met dementie én/of aan de naasten die voor hen zorgen. De vrijwilliger helpt hen door er te zijn: het bieden van gezelschap of een luisterend oor maakt het verschil voor degene met dementie en de mantelzorger.
Als jij je aanmeldt als vrijwilliger maken we eerst een afspraak om kennis te maken. We bespreken dan ook je wensen, zoals in welk deel van de stad je wilt werken en wat je het liefste zou doen met je cliënt. Ben je nog steeds enthousiast, dan volg je een korte scholing over dementie en zorgen wij voor een goede match. Gedurende je werk bij ons, kun je altijd bij ons terecht met je vragen.
Deze vacature is verlopen
#25161
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Eten-verbindt/25161 om je aan te melden