Skip Navigation
Over ons

In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Ben jij een nieuwsgierig en vriendelijk mens?

Vacature · 1–2 uur/week
Kromme Nieuwegracht 50, 3512 HK Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#25807
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Ben-jij-een-nieuwsgierig-en-vriendelijk-mens/25807 om je aan te melden
SamenvattingSta je open voor iemand die net wat anders is? En wil je werk doen wat er toe doet?
Uitgebreide omschrijving

Word dementievrijwilliger en ontmoet iemand, die je anders misschien niet had leren kennen. Je gaat een keer per week of twee weken op bezoek bij iemand met dementie. Voor bijvoorbeeld een praatje, een wandeling, een potje schaak of om er gewoon te zijn.

De man of vrouw met dementie is blij met jouw speciale aandacht en de mantelzorger heeft even tijd voor zichzelf.  Jij doet levenservaring op en je leert jezelf wellicht van een andere kant kennen. Je leert hoe je om kunt gaan met iemand met dementie, en dat het nog heel lang goed mogelijk is om contact te hebben en plezier aan elkaar te beleven.

Kennis over en ervaring met dementie is niet nodig, wij zorgen dat je goed beslagen ten ijs komt en begeleiden je daar waar nodig. Jij geeft zelf aan wanneer je tijd hebt en in welk deel van de stad je iemand wilt bezoeken. Je verbindt je in principe voor een half jaar aan iemand en na elk half jaar beslis je of je verder wilt.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Hulp bij Dementie > Ben jij een nieuwsgierig en vriendelijk mens?
Over Hulp bij Dementie
In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt vrijwilligers aan mensen met dementie én/of aan de naasten die voor hen zorgen. De vrijwilliger helpt hen door er te zijn: het bieden van gezelschap of een luisterend oor maakt het verschil voor degene met dementie en de mantelzorger.
Als jij je aanmeldt als vrijwilliger maken we eerst een afspraak om kennis te maken. We bespreken dan ook je wensen, zoals in welk deel van de stad je wilt werken en wat je het liefste zou doen met je cliënt. Ben je nog steeds enthousiast, dan volg je een korte scholing over dementie en zorgen wij voor een goede match. Gedurende je werk bij ons, kun je altijd bij ons terecht met je vragen.
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#25807
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Ben-jij-een-nieuwsgierig-en-vriendelijk-mens/25807 om je aan te melden