Skip Navigation

Het Vogelnest

Non-profit

Over ons

Het Vogelnest is een natuurspeellocatie voor basisscholen uit Utrecht en omgeving. Omdat we al meer dan vijftig jaar bestaan zijn we bij vele Utrechters bekend.

Jaarlijks komen ruim 4000 kleuters...

Milieu & DuurzaamheidSport & RecreatieKinderen & Jeugd
Deel

Timmermannen voor het repareren en schilderen van houten speeltoestellen.

Vacature · 1–8 uur/week
Rhijnauwenselaan 9a, 3981 HH Bunnik, Netherlands
Ander werk
Deze vacature is verlopen
#23210
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Het-Vogelnest1/activiteiten/Timmermannen-voor-het-repareren-en-schilderen-van-houten-speeltoestellen/23210 om je aan te melden
SamenvattingVoor het opknappen van houten speeltoestellen en onderhoud. Is houtbewerken en schilderen jouw ding en houd je van buiten op locatie werken?
Uitgebreide omschrijving

Team vormen

We zouden graag een team oprichten tbv van het herstel en onderhoud van de houte speeltoestellen en buitemeubulair.

Herstel:

De speeltoestellen worden regelmatig geinspecteerd. Bij gebreken willen we het team vragen dit te inventariseren en waar mogelijk zelf te repareren of te vernieuwen. Omdat het hier speeltoestellen betreft moet altijd rekening gehouden worden met het aspect kindveilig en volgens de richtlijnen van het gekeurde speeltoestel. En zullen de werkzaamheden plaatsvinden buiten schooltijden buiten op het prachtige landgoed Rhijnauwen.

 

Onderhoud:

Daarnaast is er sprake om het onderhoud wat de toestellen te verduurzamen en ze goed in de verf te krijgen en houden. Taken zijn schuren plamuren, scheuren en gaten vullen en aflakken. Of schoonborstelen, -spuiten.

 

Meedenken:

In plan van aanpak, aanschaf van materiaal is gewenst. Zelf redzaam.

 

Planning:

Vrijheid in eigen invulling van uren! Werkzaamheden zijn zelf in te plannen zolang ze buiten schooltijden zijn. Qua speelveiligheid is het wel belangrijk rekening te houden met spelende kleuters tijdens schooltijden, voor wat betreft achterlaten materiaal, gereedschap en drogen verf .

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Bunnik > Bunnik Activiteiten > Het Vogelnest > Timmermannen voor het repareren en schilderen van houten speeltoestellen.
Over Het Vogelnest
Het Vogelnest is een natuurspeellocatie voor basisscholen uit Utrecht en omgeving. Omdat we al meer dan vijftig jaar bestaan zijn we bij vele Utrechters bekend.

Jaarlijks komen ruim 4000 kleuters (groep 1 en 2) tijdens schoolreisjes naar deze bijzondere plek. Het vogelnest bestaat uit een speelveld met losse en vaste speelobjecten en grote binnenruimte met kleuterzaal en vertelzolder.

Prachtige locatie om even de stad uit te zijn, en actief in het groen!

Het Vogelnest is gelegen aan de Rhijnauwenselaan in Bunnik. Omringd door natuur- en cultuurschoonheid zoals het landgoed Rhijnauwen, het fort Rhijnauwen, het prachtige bos en landgoed van Amelisweerd, boerenlandgoed en tuinderijen.Kinderen kunnen hun ei kwijt op de klim- en klauterhuizen, bomen, wippen, de glijbaan en in de zandbak. Maar ook met losse speelmaterialen, zoals karren, fietsjes, scheppen, takken en stro vermaken ze zich prima. De speelweide is omringd door een afrastering dus kleuters kunnen heerlijk dwalen tussen het gras en de bomen. Er staan oude en nieuwe fruitbomen en afhankelijk van het jaargetijde kan je misschien zelfs het een en ander oogsten. Ook wordt er een ‘Wilgentenendorp’ gebouwd.

Kortom: veel te ontdekken!Het gebouw heeft een eenvoudige keuken, toiletten, een grote zaal en een vertelzolder. Ook bij slecht weer is het geen probleem om de kinderen binnen te vermaken, want er is voldoende spelmateriaal aanwezig.

Wie maken deze speellocatie mogelijk?

Het Vogelnest is een stichting die werkt met professionals op vrijwillige basis. Zij onderhouden het terrein, de speelobjecten, het pand, het contact met de scholen en inplannen van de roosters. Maar ze zijn niet aanwezig op de locatie zelf. Er is geen personeel aanwezig. Het Vogelnest is zo ingericht dat de huurders zelf de deuren openen en sluiten.

Dit alles draait al ruim 50 jaar. Maar er is hulp nodig om het de komende vijftig jaar draaiend te houden.
Deze vacature is verlopen
#23210
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Het-Vogelnest1/activiteiten/Timmermannen-voor-het-repareren-en-schilderen-van-houten-speeltoestellen/23210 om je aan te melden